Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 19. 11:55, vasárnap | Helyi
Forrás: delmagyar.hu

Júniusban kezdődik a szezon a kilátóban, ahol 187 lépcsőfokot kell megmászni és páratlan kilátás a Tiszakanyarra

Júniusban kezdődik a szezon a kilátóban, ahol 187 lépcsőfokot kell megmászni és páratlan kilátás a Tiszakanyarra

Csongrád - Csaknem négy éve áll a Körös-torokban a Rév-kilátó, a látogatók azonban az utóbbi időkben hiába szerették volna, nem tudták használni.

Az a pletyka is szárnyra kapott, hogy végleg bezárt a látványosság. A delmagyar.hu kollégái kiderítették működik a kilátó, de szezonon kívül be kell jelentkezni, ha használni szeretnénk.

2015-ben adták át a Körös-toroki Rév-kilátót, amelyet az Összefogás Csongrádért Egyesület készíttetett közel 30 millió forint pályázati forrásból. A nem mindennapi projekt a Happy Day Hotel területén kapott helyet.

A tizenkilenc tonnás acélszerkezet tizenöt egységből áll, a tizenhatodik a legfelső pódium, ahonnan szétnézhetnek a látogatók. A kilátásért meg kell küzdeni, 187 lépcsőfokon juthatnak fel a legfelső szintre. A torony járófelületének magassága 28 méter, a legmagasabb pontja pedig 31,2 méter.

A kilátó csak a strandszezon alatt működik, de bejelentkezés után egyéni időpontokban is használható. Fotó: Majzik Attila

Az utóbbi időben azonban nem csak a tériszony tarthatja vissza a látogatókat, sokan azt tapasztalták, hiába mentek oda akár ősszel, akár tavasszal, zárva találták a kilátót. Egyesek már azt feltételezték, hogy végleg bezárt a turistalátványosság, azonban kiderült, erről szó sincs.

Hamarosan lekerül a lakat a kilátó bejáratáról. Fotó: Majzik Attila

Az ügyben a delmagyar.hu munkatársa megkereste a kilátót üzemeltető és fenntartó egyesületet is. – Mint eddig minden évben, amióta áll a kilátó, idén is már májusban értesítettük a város iskoláit, önkormányzati és nyugdíjasszervezeteit a kilátó működéséről – mondta az egyesület elnöke, Murányi László. – A nyitvatartás engedélyköteles, erre június első hetétől augusztus 30-ig, azaz nagyjából a strandszezon alatt van jogosítványunk. Természetesen ettől eltérően, időponton kívül is lehet használni a kilátót, egyénileg és csoportosan is, méghozzá ingyenesen. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a látogatás időpontját jelzik nekem, vagy a Körös-torokban Szigeti Szabolcsnak.

A Tiszakanyarra páratlan kilátást nyújtó turistalátványosság hivatalos nyitására még pár hetet várni kell, júniustól azonban augusztus végéig élvezhető lesz a csodálatos panoráma.

Címkék: Tiszakanyar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.