Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 20. 17:37, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Fellobbant a Szeretetet jelképező gyertyaláng

Fellobbant a Szeretetet jelképező gyertyaláng

Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek ma (december 20-án) lobbantották fel a negyedik lángot városunk adventi koszorúján.

A negyedik gyertya a Szeretet szimbóluma, színe a bűnbánatot kifejező lila. Ezen a vasárnapon mind a négy gyertya egyszerre ég: a Hit, a Remény, az Öröm és a Szeretet. A hétről-hétre egyre növekvő fény, Jézus eljövetelének közeledtét hirdeti. Ha tehát már mindegyik gyertya ég, az azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet. Jusson eszünkbe a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása ezen a napon és várjuk együtt a Karácsony Szent Éjjelét.

- Hagyjuk hátra az ellenségeskedést, a gyűlölködést, irigységet és töltsük szeretteinkkel békében, boldogságban a karácsonyi ünnepeket – nyilatkozta Csányi József polgármester a negyedik gyertya meggyújtását követően és e szavakkal kívánt szeretetteljes karácsonyi ünnepeket mindenkinek.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.