Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 24. 09:19, kedd | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

350 millió forintos projekt valósul meg Bugacon a Magyar Falu Programon elnyert forrással együtt

350 millió forintos projekt valósul meg Bugacon a Magyar Falu Programon elnyert forrással együtt

Több mint 25 millió forintot nyert Bugac a Magyar Falu Program iskolaépület felújítására kiírt pályázatán.

A KLIK (Klebelsberg Központ) által benyújtott pályázat szervesen kapcsolódik a folyamatban lévő, mintegy 250 millió forintos TOP-os (a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált Településfejlesztési Operatív Program) projekthez – tudtuk meg Szabó László polgármestertől.

– Zajlik egy energetikai felújításunk TOP-os forrásból, és mivel nem fértünk bele a költségekbe, onnan ki lett véve az iskola tetőhéjazat cseréje és a villámvédelem, amit a jelen fejlesztés tartalmaz. A teljes fejlesztés magában foglalja a hivatal, és a tornacsarnokkal egybeépített iskolaszárny teljes energetikai felújítását a hőszigeteléstől a nyílászáró cserén át a fűtés korszerűsítésig, továbbá a napelemig. A hőszivattyús rendszer ugyanis megújuló energiaforrással fog működni, a szükséges áramot magunk termeljük meg. Ehhez 50 plusz 8 kW kiépítésére lesz szükség a hivatalnál már meglévő 10 kW mellett. Így áll össze a 350 millió forintos projekt. A jelentkező többletköltség igény egy része most a KLIK pályázat keretében megvalósul, de még mintegy 30 millió forint önkormányzati önerőre is szükség lesz. Így egy szerencsés együttműködés eredményeként a teljes beruházás meg tud valósulni – számolt be a részletekről Szabó László.

A polgármester hozzátette azt is, hogy folyamatban van ezzel párhuzamosan egy konyhabővítés is az iskolánál. Az eszközvásárlással együtt mintegy 54,5 millió forintba kerülő beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásával és 12 millió forint önkormányzati önerővel valósul meg. Az építési munkálatok jelenleg is folynak, a napokban rendelték meg 5 millió forint értékben a konyha technikai eszközeit, többek között sütő-pároló és különböző légtechnikai berendezéseket. A beruházásnak köszönhetően 80 négyzetméterrel bővül az épület alapterülete, és a régi épületrész is megújul. A teljes konyha új villamoshálózatot, lefolyórendszert és burkolatot kap.

Címkék: Bugac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).