Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 19. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: BAON

A Pál utcai fiúk bőrébe bújhattak a Waldorf iskola diákjai

A Pál utcai fiúk bőrébe bújhattak a Waldorf iskola diákjai

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotását, Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című ifjúsági regényét vitték színpadra a napokban a Kiskunfélegyházi Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola 5-6. osztályos diákjai.

Musical előadásukkal olyan nagy sikert arattak, hogy két alkalommal is zsúfolásig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme - olvasható a BAON interneteshírportál oldalán.

Az előadás különlegessége volt, hogy élő zenei kísérettel, saját koreográfiával mutatták be a Dés-Geszti féle musicalt. A zenekar az iskola tanáraiból és a szülői közösség tagjaiból verbuválódott – tudtuk meg Feketéné Csikós Szilviától az iskola igazgatójától. Azt is elmondta, iskolájukban nagy hangsúlyt fektetnek a drámapedagógiára, ezért minden évben rendeznek úgynevezett dráma napokat, melynek keretében valamennyi osztály bemutatkozik. Általában olyan darabbal készülnek, amely szorosan kapcsolódik az aktuális tananyaghoz. Sőt minden osztály életében eljön az a pillanat, amikor egy nagyszabású darabot mutathatnak be a nagyközönség előtt. Így szerveződött már szeptember óta a Pál utcai fiúk című előadás, amit az 5-6. osztályosok Buda Borbála tanárnő segítségével vittek színpadra – részletezte az igazgató. – Azért tartjuk fontosnak a drámapedagógiát, mert valljuk, hogy nagyon sok pluszt ad a diákoknak. A színpadi szereplés formálja őket, bátorságot, önbizalmat ad nekik, amit majd később a nagybetűs életben kamatoztathatnak. Azt reméljük, hogy ezáltal könnyebben megbirkóznak majd a kihívásokkal, például egy vizsgahelyzetben vagy egy állásinterjún – summázta Feketéné Csikós Szilvia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.