Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Június 19. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A Tréfás Békás Forgatag igazi közösségi színtérré varázsolta a Bajcsy Iskola udvarát

A Tréfás Békás Forgatag igazi közösségi színtérré varázsolta a Bajcsy Iskola udvarát

Idén a negyedik alkalommal szervezte meg június 15-én (szombaton) Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Tréfás Békás Forgatagot.

Az évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvendő program ezúttal is a családok és baráti társaságok minden tagjának és korosztályának kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújtott függetlenül attól, hogy ebben a városrészben laknak-e, avagy sem.
- Ez a rendezvény kiváló alkalom a baráti – családi – munkatársi – emberi kapcsolataink ápolására és a közösségépítésre. A színpadra lépő gyerekeknek pedig kitűnő lehetőség, hogy az énekes, táncos és a különféle produkciók során megmutassák szüleiknek mit tanultak az év folyamán – nyilatkozta lapunknak Balla László alpolgármester - a Tréfás Békás Forgatag szervezője - és a rendezvény nyitányaként köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon - anyagilag, emberileg, munkájával – támogatta a Tréfás Békás Forgatag megszervezését, avagy szellemi termékével hozzájárult, hogy több száz ember jól szórakozzon a nap folyamán.

A színpadon egymást követték a tehetséges fellépők a Battyhány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenés köszöntőjét követően. Elsőként a művészeti iskola néptánc műsorát láthatta a nagyérdemű, majd a Silver Step tánccsoport szórakoztatta a népes számú közönséget. Az elmaradhatatlan Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület is látványos műsorral készült a jeles eseményre, csakúgy mint a Félegyházi Népdalkör és Kiss Ákos Jenő dalénekes.

A kulturális programok mellett lehetőséget kaptak a küzdősportot űzők is a bemutatkozásra, így a délután folyamán látványos bemutatót tartott a Kiskunfélegyházi Vasas TK Birkózó Szakosztálya (Ván Jenő), a Kyokushin Kumite Sport Egyesület (Kurucz László), valamint harcművészeti bemutató (Nagy Krisztián) is színesítette a sportbemutatók sorát.

A főzőversenyre idén 8 csapat nevezett, akik az elkészített ételekből vendégül látták a rendezvényre érkezőket. A gyermekek szórakoztatásáról egész nap ingyenes óriás és családi csúszda, póni kocsikázás, arcfestés, csillám tetoválás gondoskodott, illetve Vörös János fa játékait ugyanúgy használatba vehette bárki, mint a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány által biztosított gokartokat.

A kellemes hangulatban eltelt nap – a városlakók legfőbb örömére - mindenképpen arra ösztönzi a rendezvény szervezőjét Balla Lászlót, hogy folytassa a négy éve elkezdett utat és jövőre is lehetőséget biztosítson mindenki számára a közös szórakozásra a volt Bajcsy-Zs. iskola udvarán.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.