Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. December 12. 11:44, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Adventi hangversenyt tartott a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola

Adventi hangversenyt tartott a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 11-én a hagyományokhoz hűen a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai Adventi Hangversenyt rendeztek.

A megjelent közönséget Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatónője köszöntötte, majd Gergely Erzsébet tanárnő osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.
- Az advent a keresztény kultúrkörben a karácsony, pontosabban december 25-ét, a Megváltó Jézus Krisztus születését megelőző negyedik vasárnaptól számított időszak. Az advent szó jelentése: eljövetel (vagyis annyit tesz: Úr eljövetele). A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken ezt az időszakot kisböjtnek nevezték. Az advent első vasárnapja a keresztény egyházi év első napja (mindig november 27 és december 3 közé esik). Nagyon sok kedves szokás kapcsolódik az adventi időszakhoz, ezek közül az egyik legelterjedtebb az adventi koszorú készítése. Az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben: egy rózsaszín kivételével lila. A négy gyertya: a hit, remény, szeretet és az öröm fogalmát szimbolizálja - magyarázta az advent jelentőségét a tanárnő.

A rövid bevezetőt követően sorra léptek színpadra énekes-zenés produkcióikkal az iskola növendékei és tanárai, akiket Gergely Erzsébet, illetve Jankovszki Zoltán konferált fel.

A fellépők hibátlan előadásukkal és a fülbemászó dallamokkal elkápráztatták közönségüket, és szinte megállították az időt egy pillanatra az év végi rohanásban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: