Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 23. 15:17, hétfő | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Anyám borogass!!!!

Anyám borogass!!!!

BOROGATÁSOK házilag köhögésre!!!

Szeretjük az őszt annak minden csodájával együtt, és alig várjuk a telet, nyugalmat, bekuckózást, ünnepeket! De a hideg idővel járó náthával, köhögéssel valahogy még mindig nem sikerült megbarátkoznunk.

Pedig mindent bevetünk, hogy megelőzzük, de legalább hamar leküzdjük őket!

Jönnek a szirupok, tabletták, gyógyteák, egyéb házi módszerek. Ám ha egyik sem vált be a makacs köhögés ellen, esetleg más módszert választanál, érdemes a borogatást kipróbálni. Nem csak a fájdalmat csillapítják, hanem segítenek felszakítani a letapadt váladékot. Létezik hideg, és meleg változatuk is. Előző cikkünkben néhány meleg borogatást ismerhettetek meg. Most lássuk egy hideg és egy „langyos”, de remélhetőleg ugyanolyan hatásos „pakolást”.

Túró, mint borogatás? Naná!
Bizony, és nem csak köhögésre jó, hanem egyéb nyak- illetve ízületi fájdalom esetén is hatásos. Ha köhögés esetén szeretnéd bevetni, a következőket tedd.

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg túró
  • 2 darab vékony kendő (nedvességáteresztő)

Terítsük ki mindkét kendőt, majd tegyük a túrót a kendő közepére, és simítsuk szét egyenletesen. Most hajtsuk be a kendő sarkait úgy, hogy a „töltelék” ne folyjon ki sehol. Hagyjuk kicsit állni, hogy a „hatóanyag” szobahőmérsékletű legyen. Ha már nem hideg a túró, tegyük a kendőket a mellkasunkra és a hátunk felső részére, és 1 éjszakát hagyjuk hatni. Ha kényelmetlenül, rosszul éreznéd magad a borogatás alatt, miatt, azonnal távolítsd el!

A mindentudó hagyma!
Ha megfázás, nátha, köhögés, és házi módszerek, akkor a hagyma biztos előkerül. Szerencsére, köhögéscsillapító hatását is segítségül hívhatjuk ebben a megfázásos időszakban.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű hagyma
  • 1 kisebb törölköző vagy terítő
  • 1 db konyharuha
  • spárga vagy fonal

Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk egészen kicsi darabokra. A kis hagymakockákat tegyük a konyharuhára. A ruha sarkait úgy kössük össze, hogy a kendőből egy zsák legyen. Egy lábosba engedjünk vizet, a fedőt fordítva rakjuk rá. Melegítsük a vizet, és a hagymás zsákocskát tegyük a fordított fedőre. Ha már elég meleg a hagyma, tegyük a mellkasunkra és a törölközővel takarjuk le a pakolást. Vigyázzunk, hogy nehogy túl meleg legyen a zsák és megégesse a bőrünket!

A fenti tanácsok nem helyettesítik az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Címkék: borogatés, hagyma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.