Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 14. 11:52, szombat | Helyi
Forrás: KEOL

Apás szülés engedélyezése a látogatási tilalom alatt a kecskeméti kórházban

Apás szülés engedélyezése a látogatási tilalom alatt a kecskeméti kórházban

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban 2020.03.08-tól teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe, mely visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom ideje alatt apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet - adta hírül a KEOL hírportál.

A lakosságtól érkezett igények alapján az engedélyezési folyamatot az alábbiak szerint könnyítettük meg az apás szülésre érkezőknek:

Mivel a szülés időpontja pontosan nem meghatározható, így a sürgősségi ellátás szabályai érvényesek, vagyis a vajúdó nő beengedhető.

Állapotára való tekintettel egy fő kísérő - lehetőség szerint az édesapa - felkísérheti az osztályra, és amennyiben apás szülést szeretnének, a kezelőorvos ott helyben engedélyezheti a szülés idejére. Nyilatkozatot a szülőszobán kell majd megtenni.

Így tehát az apás szülések esetében nincs szükség Rendkívüli látogatási engedélyre, Háziorvosi igazolásra és előzetesen kitöltött Nyilatkozatra sem.

A portaszolgálaton a várandósgondozási kiskönyv felmutatásával léphetnek be az intézménybe (melyen fel van tüntetve a szülő nő és édesapa neve).

Felhívjuk a figyelmüket egyúttal, hogy a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon és Újszülött Részlegen a látogatási tilalom továbbra is érvényes!

A nemzetközi és országos járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy saját, illetve hozzátartozójuk érdekében működjenek velünk együtt!

Friss és hiteles információkat a https://www.nnk.gov.hu/ oldalon találhatnak.

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket előre is köszönjük!

(Címlapfotó forrása: nutriklub.hu)

Címkék: apás szülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.