Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 21. 09:42, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Autómentes napot tartottak Kiskunfélegyházán

Autómentes napot tartottak Kiskunfélegyházán

Városunk csatlakozott az Európai Mobilitás Hete programsorozathoz szeptember 20-án.

A Városi Sportcsarnok udvarán és aulájában különböző szórakoztató programokra invitálták városunk fiataljait. A reggeli órákban tartott megnyitón: Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket és az elsőnek érkező iskola diákcsoportnak ajándékkal kedveskedett. Szintén apró ajándékkal köszönte meg azoknak a elektromos autó tulajdonosoknak a fáradozását, akik a környezetbarát járműveiket elhozták a rendezvényre és bemutatták azokat az érdeklődőknek.

Délelőtt a Ments Életet Egyesület életmentő előadását hallgathatták meg a fiatalok. Kádár Gábornak, az egyesület elnökének az a véleménye, hogy az elsősegély oktatását már óvodás korban el kell kezdeni. Az is lényeges, hogy az oktatási - nevelési intézményekben dolgozók boldoguljanak az esetlegesen előforduló vészhelyzetek megoldásával.

Az előadások mellett számos érdekes program várta a rendezvény látogatóit. Így például a Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársai kézműveskedésre invitálták a gyerekeket, az IZS-TEAM motoros bemutatót tartott, a Süveges Autósiskola motorszimulátorral szórakoztatta a fiatalokat, a Rendőrkapitányság pavilonjában KRESZ tudását tesztelhette bárki, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. kerékpáros és gokart ügyességi versenyt rendezett, a NOR-BIKE kerékpárbolt ingyenes szervizelési lehetőséget nyújtott, és bárki tesztelhette a Merida E-Bike típusú biciklit, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjai pedig sorra készítették a csillámtetoválásokat. Aki pedig szerette volna lovaskocsival végigjárni a főutcát, az megtehette azt is.

A rendezvény szervezői gondoltak az izgő-mozgó fiatalságra is: egész nap lehetőség nyílt triciklizésre, tollaslabdázásra, kosárlabdázásra, pedálos gokartozásra, óriástrambulinozásra sőt még az óriássakkot is kipróbálhatta bárki. A harapnivalóról a Fornetti gondoskodott.

A kellemes nap végül a Záportározóhoz vezető nagy sétával zárult, melyet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Mozgáskorlátozottak Egyesülete szervezett.

Címkék: Autómentes nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.