Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 11. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Az E-vitamin hiány jelei

Az E-vitamin hiány jelei

Az E-vitamin zsírban oldódik, és antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet az oxidatív stressz hatásaival szemben.

Ezenkívül az immunrendszerünk működéséhez is szükség van rá, hogy ellenállóbbak legyünk a baktériumokkal és fertőzésekkel szemben, és a sejtek közötti kapcsolat fenntartásához is fontos.

Az alábbi tünetek arra utalhatnak, hogy a szervezetünkben nincs megfelelő mennyiség E-vitaminból.

Egyensúlyvesztés

A vitamin hiánya növeli a sejteket érő oxidatív stressz hatásait, emellett a központi idegrendszer működésében is gondokat okozhat. Ettől lassulnak a reflexeink, növekszik a reakcióidőnk és csökkenthetnek a koordinációs képességeink, illetve romolhat az egyensúlyérzékünk.

Hajhullás

Az E-vitamin a megfelelő vérkeringéshez is fontos, ami többek között ahhoz is kell, hogy a fejbőr illetve a hajhagymák vérellátása megfelelő legyen. Ha a keringés romlik, az hajhulláshoz vezethet, illetve azt is tapasztalhatjuk, hogy a hajszálaink kiszáradnak és elvékonyodnak.

Bőrkiszáradás

Nem véletlen, hogy a legtöbb hidratáló és testápoló is tartalmaz E-vitamint. Ha nincs belőle elég a szervezetünkben, az a bőr kiszáradását okozhatja.

Izomgyengeség, görcsök

E-vitamin hiány hatására az izomszövet legyengül és nem működik megfelelően. Ilyenkor gyengébbnek érezzük az izmokat, illetve gyakran tapasztalhatunk izomgörcsöket is, leginkább fizikai aktivitás, izommunka hatására.

Látásromlás

Ha azt tapasztaljuk, hogy a látásunk gyengül, illetve alkalmanként homályosan, illetve szürkületben gyengébben látunk, az is E-vitamin hiányra utalhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.