Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 27. 10:01, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Budapest felajánlotta segítségét Székelyudvarhelynek

Budapest felajánlotta segítségét Székelyudvarhelynek

Hargita megye prefektusa, Jean-Adrian Andrei bírságot rótt ki Székelyudvarhely polgármesteri hivatalára, mert október 23-án a várost piros-fehér-zöld színű szalagokkal díszítették fel.

Tarlós István főpolgármester közölte, Budapest vállalja a bírság törlesztésének egy részét.

Székelyudvarhely nem új jelenséggel áll szemben, ugyanis már március 15-én is kapott bírságot a magyar zászló színeiben kihelyezett szalagok miatt – jelentette ki Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere. Mint mondta, újra bebizonyosodott, hogy a nemzeti identitás megőrzése bizonyos embereknek és a helyi hatalomnak nem tetszik.

Közölte, azzal kapcsolatban is vita folyik, hogy a magyar nemzeti lobogó volt kihelyezve október 23-án, azonban felhívta a figyelmet, hogy azok csak szalagok voltak a megemlékezés alkalmából. Megjegyezte, a jövőben is minden magyar nemzeti ünnepről megemlékeznek, nem riadnak vissza a kiszabott büntetésektől és a megfélemlítésektől sem.

A bírság kifizetésével kapcsolatban elmondta, elsődlegesen fellebbeznek a döntés ellen, ahogyan azt tették a március 15-i bírság kiszabásakor is. Ha ez nem sikerül, kilátásba helyezik a következő törvényes lépéseket az üggyel kapcsolatban – mondta Gálfi Árpád a Kossuth Rádió Hajnaltáj című műsorában.

Elmondta, az elmúlt napokban Tarlós István, Budapest főpolgármestere látogatást tett Székelyudvarhelyen, és a megbeszéléseken felajánlotta, hogy Budapest vállalja a bírság törlesztésének egy részét, de más székelyudvarhelyi testvértelepülés is jelezte, hogy hozzájárulnának annak kifizetéséhez.

Címkék: székelyudvarhely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.