Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 25. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Családi délutánra várta az érdeklődőket a múzeum

Családi délutánra várta az érdeklődőket a múzeum

A Kiskun Múzeum udvarán augusztus 23-án (pénteken) „Malom alatti sokadalom” néven családi napot tartottak.

A Múzeumok Éjszakáján 3 tanulmánytárat adtak át a közönségnek: a kőzetgyűjteményt, a fegyvertárat és a néprajzi gyűjteményt, de megtekinthették az érdeklődők az új régészeti kiállítást is, amely szélesebb spektrumban mutatja be Kiskunfélegyháza és környékének régészeti leleteit a neolitikumtól egészen az 1526-os Mohácsi vészig.

A múzeum következő nagyobb felújítási része a szélmalom rekonstrukciója, ami hosszú ideje húzódik. Sikerült rá egy jelentős támogatást nyerni egy határon átnyúló IPA pályázatnak köszönhetően, de városunk önkormányzata is jelentős önerőt vállalt.
Noha a szélmalom még augusztus 23-ára, a „Malom alatti sokadalom” rendezvényre még nem készült el, de a múzeum dolgozói szerettek volna tájékoztatást adni, hogy miképp haladnak a munkálatok.

S mivel a nyár, a betakarítások, a gabona érésének, learatásának, illetve az új kenyérnek az ünnepe, a malom pedig ehhez szorosan kapcsolódik, ezért döntöttek úgy, hogy ezt a rendezvényt közvetlen az augusztus 20-ai ünnep után szervezik meg.

A családi programot a szabadtéri kikapcsolódási lehetőségek mellett kézműves foglalkozások és előadások is színesítették, illetve a kunszállási Júlia Malom munkatársa is rendelkezésére állt mindenki számára, akik kíváncsiak voltak a szakmához kapcsolódó érdekességekre.

A szervezők gondoskodtak az ínycsiklandó harapnivalóról is. Látványos szabadtéri kemencés kenyérlángos sütéssel és egyéb finomságokkal kínálták a vendégeket.

A program a HUSRB/1602/31/0252 referenciaszámú „MILLS’ ROUTE” című IPA projekt támogatásával került megrendezésre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.