Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 23. 16:08, kedd | Helyi
Forrás: Papp Viktória

Előadást tartottak a felelősségteljes állattartásról a Közgében

Előadást tartottak a felelősségteljes állattartásról a Közgében

A Fidó Bácsi Alapítvány kutyamenhelyének önkéntesei és a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola előadása osztatlan sikert aratott a fiatalok körében.

2018. január 19-én, pénteken a Fido Bácsi Alapítvány kutyamenhelyének önkéntesei és a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola trénerei meghívást kaptak a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumába, hogy a felelősségteljes állattartásról tartsanak egy előadást az ottani fiataloknak.

A teljes 11. évfolyam várta Papp Viktória kutyakiképzőt, a helyi kutyaiskola oktatóját, Farkas Zsófiát és Boros Kingát kutyatrénereket, valamint Silfot és Sherlockot. Mindemellett az előadók a helyi kutyamenhely önkéntesei is egyben.

A diákok egy húsz perces előadás keretein belül hallhattak „aranyszabályokat” Papp Viktóriától, avagy hogyan is neveljenek egy életen át felelősségteljesen egy élőlényt. Szó volt a tudatos fajtaválasztásról, körültekintésről, élőhelyének, környezetének felkészült kialakításáról, a tenyésztő illetve szaporító közti különbségről, a nevelésről, oktatásról, a kutyamenhely munkásságáról és a kutyaiskola fontosságáról, a szeretetről, arról, hogy aki felnevel egy állatkát, sokkal jobb szülővé válik általában és szó volt még sok minden másról is. A gyerekek kérdéseket tettek fel az előadás végén, sokan érdeklődtek különböző témákkal, állatfajtákkal, kutyanevelési tanácsokkal kapcsolatban. Nagyon érdeklődőek voltak.

A beszélgetés után egy fantasztikus kutyás bemutatóban lehetett részük egy szűk fél órában Zsófi és Silfo (spániel-foxi keverék), valamint Kinga és Scherlock (sheltie) párosától. Szórakoztató trükköket mutattak be a diákoknak, megmutatták, hogy felelős neveléssel, minden napi foglalkozással, kutyaiskolai órák látogatásával milyen összhangba kerülhet kutya és gazdája.


A három előadó célja, hogy üzenetüket minél több fiatalhoz juttassák el, minél több iskolába vigyék el előadásukat, hogy a jövő nemzedéke formálni tudja gondolkodásmódját, felelősségteljesen tekintsen az élőlényekre és ezáltal a világra, tudatosan figyeljen a környezetére, óvja azt, és ezáltal jobb szülővé válhasson.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.