Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 24. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Eltörölhető lenne?

Eltörölhető lenne?

Lassan nyakunkon a nyári időszámítás első napja, azaz március 25-e, ami a hétalvóknak és a tavaszi fáradtságban szenvedőknek korántsem olyan jó hír!

Hiszen vasárnap hajnalban kettő óráról három órára kell előre állítanunk az óráinkat.

De nemcsak minket, az európai népesség nagy részét is megviseli ez az átállás, méghozzá olyannyira, hogy ennek hatására el is törölhetik a kétféle időszámítást.

Az európai belső piac harmonizációja miatt hatályba léptetett nyári időszámítást taglaló irányelv felülvizsgálatát kezdeményezte Finnország, miután állampolgárai azzal a kéréssel fordultak az ottani kormányhoz, hogy töröljék el az évi kettő óraátállítást. Sőt, szerintük az lenne a legjobb megoldás, ha egész évben a nyári időszámítás lenne alkalmazva.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményeket mutat fel az a tanulmány, amelyet az óraátállítások gazdaságra, azaz a közlekedésre és az energiafelhasználásra, továbbá az európai lakosság egészségügyi állapotára gyakorolt hatását veszik górcső alá.

Azonban most még nagyon figyelmesen kell eljárnunk, ha éppen március 25-én indulunk útnak, nehogy belegabalyodjunk az időpontokba és kellemetlenségeink adódjanak ebből. Indulás előtt mindenképp érdemes elolvasni a közlekedési társaságok tájékoztatásait.

A nyári időszámítás idén október 28-ig tart, amikor is hajnalban majd visszacsalhatjuk a most elvesztett egy órácskánkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.