Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 26. 11:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Emlékestet tartottak Rockenbauer Pál tiszteletére

Emlékestet tartottak Rockenbauer Pál tiszteletére

November 22-én, pénteken Rockenbauer Pál Emlékestet tartott a Kiskun Természetbarát SE a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A népszerű természetjáró, világutazó, televíziós szerkesztő halálának 32. évfordulójának tiszteletére emlékestet rendezett a Kiskun Természetbarát SE. Az est meghívott vendége Gyenes Károly rendező, televíziós szerkesztő volt.

- Rockenbauer Pál örök emlék nekünk, hiszen vannak köztünk olyanok, akik az én korosztályomat képviselik és még személyesen is ismerhették őt. Sajnos azonban sokan vannak olyanok is, akik már ezt nem mondhatják el. Azonban a munkája fennmarad mindörökre ezen emberek körében is. Méltán bizonyítja ezt egy kedves emlékem, mikor a móravárosi pihenőparkban Rockenbauer Pál emlékhelyét meglátogatva egy 20 éves fiatalember beszélt róla olyan áhítattal és elragadtatással, mintha legkedvesebb barátjáról szólna. Ebből is látszik, hogy munkássága által Pali tovább él közöttünk – mondta köszöntő beszédében Bozó Lajos, a Kiskun Természetbarát SE elnöke.

Bozó Lajost követően Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez:
- A mai világban, amikor a természet védelme és a föld értéke ilyen fontos figyelmet kapott, úgy gondolom, hogy egyre hangsúlyosabban kell nekünk is ez irányban lépnünk. Épp ezért örültem meg nagyon Herédi Éva megkeresésének, aki megosztotta velem ennek az estnek az ötletét.
Azt is elárulta városunk első embere, hogy kiváltképp örömére szolgált Évának azon felvetése, miszerint Gyenes Károlyt, a félegyházi születésű televíziós szerkesztőt kérnék fel az est házigazdájának.

Az emlékest a Móravárosi Pihenőparkban található Rockenbauer Pál emlékműnél kezdődött ahol a megjelentek elhelyezték tiszteletük koszorúit és mécseseit. Ezt követően a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében folytatódott az emlékezés, ahol Gyenes Károly egy dokumentumfilm vetítésével hozta közelebb Rockenbauer Pál személyiségét tisztelői számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).