Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 14. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Energiatakarékosabb lesz az értéktár épülete Bugacpusztaházán

Energiatakarékosabb lesz az értéktár épülete Bugacpusztaházán

A fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált TOP (Terület és Településfejlesztési Operatív Program) keretében történik meg.

A régóta felújításra szoruló, elavult és rossz energiahatékonyságú épület elmarad a napjainkban elvárt műszaki, hőtechnikai és energetikai követelményektől. Ebből adódóan az épület fűtéséhez és hűtéséhez szükséges energiamennyiség lényegesen nagyobb annál, mint ami elérhető lenne korszerű technológiák alkalmazásával.

Az elnyert vissza nem térítendő támogatásból megvalósulhat a hivatal épületének a külső hőszigetelése, nyílászáró cseréje és a fűtési rendszer fejlesztése.

A projekt fontos célja az intézmény által kibocsátott szén-dioxid mennyiség csökkentése is. A meglévő infrastruktúra korszerűsítésével a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon lesznek elérhetők a helybéliek számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.