Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 16. 16:25, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Érdeklődnek a diákok az agrár szakmák iránt

Érdeklődnek a diákok az agrár szakmák iránt

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium a Foglalkozások Hete elnevezésű program egyik fő állomása volt október 16-án.

A pályaorientációs program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra és a Pedagógiai Szakszolgálat kezdeményezésére született azzal a célzattal, hogy az agrár szakképzést, ezen belül az élelmiszeripari és mezőgazdasági szakmákat népszerűsítsék az általános iskolások hetedikes-nyolcadikos tanulói számára.

A mezőgazdasági iskola rendezvénye több helyszínen zajlott, de mindenhol arra törekedtek az egyes szakmákat bemutató nevelők, hogy interaktív módon tudjon tapasztalatot szerezni a Bács-Kiskun megye különböző településeiről érkező közel háromszáz diák.

A tangazdaságban lovaglás, kocsikázás, állatsimogató várta a diákokat, emellett megismerkedhettek a paprikafűzéssel és a zöldség-gyümölcs feldolgozóban folyó munkálatokkal is. Az iskola tantermeiben pedig kipróbálhatták a diákok a kolbásztöltést, a sógyurmázást, a különféle kalácsfonási technikákat, illetve laboratóriumi vizsgálatokkal, íz-kvízzel, játékos kirakóval várták a pályaválasztás előtt álló diákokat – tudtuk meg az esemény kapcsán Kiss-Feketéné Bodor Barbarától, aki vállalkozási és kereskedelmi ismereteket, ill. gazdálkodási alapismereteket oktat, illetve szakmai igazgatóhelyettes a mezőgazdasági iskolában.

A diákok 10 perces beosztással járták végig az egyes szakmákat bemutató állomásokat és a P&P Kft. jóvoltából frissen sült süteményekkel, valamint a tanvágóhídon előállított sült kolbászból meg is tömhették a hasukat.

A baráti hangulatban eltöltött, de mégis információkban bővelkedő délelőtt folyamán számos ismerethez juthattak a diákok, melyek minden bizonnyal megkönnyítik a pályaválasztást számukra és remélhetőleg közülük többen is majd a félegyházi iskolát választják továbbtanulási jelentkezésük beadásakor.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.

2024. Április 14. 08:29, vasárnap | Helyi

Tetőzik az áprilisi nyár, de egyre közelebb a fordulat

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik.

2024. Április 14. 08:21, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 14. - HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA