Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 01. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Ezt tedd, hogy ne rágd!

Ezt tedd, hogy ne rágd!

Nem szép szokás, mert sem az egészségünknek, sem a szépségünknek nem tesz jót. A körömrágásról azt mondja, aki rabja ennek a szenvedélynek, hogy a szükséges rossz.

Szükséges, mert valahogy le kell vezetni a feszültséget, rossz, mert hát mi jó van abban, ha az ember lánya tövig rágott körmökkel éli a napjait?

De nincs minden veszve, tehetünk ellene, hogy minél előbb magunk mögött hagyjuk ezt a rossz szokást!

Ápold!
Nálad a körömápolás annyiból áll, hogy gyorsan lenyisszantod a körmeidet, már ha van mit? Akkor gyorsan vezess be hétvégenként, vagy valamelyik estére egy körömápoló órácskát, vagy több órácskát! Ha foglalkozol a körmeiddel, ápolgatod, szépítgeted, egyszóval dolgozol vele, talán nem lesz szíved elcsúfítani őket „rágcsálással”.

Színezd!
Ha kimanikűrözted magad, fesd színesre a körmeid! Egy dögös piros passzol minden ruhához, minden stílushoz és a rövid körmökön is jól mutat. Ha szép színűre van pingálva a körmöd, nem lesz kedved belerágcsálni ebbe a szép alkotásba.

Keserítsd meg!
Kaphatóak olyan körömlakkok is, amelyek íze nem túl kellemes. Ha ezt a keserű ízt érzed a szádban, miközben a körmeidet csócsálod, legközelebb majd kétszer is meggondolod, rákapsz-e a körmeidre!

Ne unatkozz!
Sokan azért rágcsálják a körmüket, mert egyszerűen unatkoznak. Ha várakozás alatt, vagy hasonló szituációban elkapna az unalom, keress valami kevésbé „körömkárosító” módszert. Mondjuk, olvass, hallgass zenét, végső esetben babráld a telefonodat.

Vidd magaddal!
Ha út közben éri sérülés a körmünket, bereped, beszakad, hajlamosak vagyunk a fogunkkal megoldani a problémát és „letépni” a sérült körömdarabot. Nagyon helytelen megoldás! Inkább hordj magaddal egy apró csipeszt, ollót, körömreszelőt, amivel azonnal orvosolhatod a problémát!

Ne stresszelj!
A legtöbben akkor nyúlnak a körmük után, ha valamilyen stresszes szituációba keverednek, ami valljuk be, nem nehéz. A munkahelyen, az iskolában, de még otthon is folyamatosan stressz ér minket, és szinte soha, de legalábbis nem mindig tombolhatunk ilyenkor, hogy levezessük a feszültséget. Hát marad a körmünk, hiszen az úgyis mindig kéznél van… De mégis, igyekezz ehelyett valami teljesen mással levezetni a feszültséget. Rágózz, igyál meg egy pohár vizet, teát, vagy csak kapcsolj ki pár percre!

Elő a művel!
Ha semmi nem segít, egyszerűen nem bírod megállni, hogy ne csócsáld meg a körmeid, térj át a műkörömre. Ezzel leszoktathatod magad a rossz szokásról és a saját körmödnek is lesz lehetősége megerősödni. Mire megunod a műkörmöd, már réges-régen elhagytad a körömrágást, körmeid pedig újra régi fényükben tündökölnek majd!

Címkék: körömrágás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.