Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szépirodalmi pályázatot többféle témában 13-17 éves félegyházi fiatalok számára.
Így például „Mikor a téren” − a főtérhez, városi terekhez kapcsolódó, személyes vagy képzelt élményen alapuló verseket költhettek, az „Itt születtem én” − Félegyháza Petőfi-slammel témában, Petőfi hangját aktualizáló szülőváros-élményekről írhattak, „Térzene” témában dalokat, verseket, az „Ugróiskola” témában pedig a terekről és utcákról írhattak játékos gyerekverseket a fiatalok.

A pályázat nyertesei öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehettek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írások pedig a Mesélő terek című kötetben jelentek meg a Félegyházán zajló Zöldváros projekthez kapcsolódóan – tudtuk meg Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatótól az antológia bemutatóján, ahol a diákok részleteket olvastak fel a kötetből.

A kötetben az alábbi alkotók műveit olvashatjuk: Bakos Zina Abigél, Baráth Klaudia, Bodor Noémi, Búcsú Alinda, Dobi Vanda, Dobozi Bence Márk, Dorogi Sára, Farkas Emma, Farmasi Eszter, Gál Boglárka, Gémes Gellért, Horvát Emma, Kálmán Vilmos, Kerekes Kornél, Kis Vivien, Könyves Mirjam, Nemcsok Patrik, Papp Vivien, Rácz János Dominik, Rádi Dóra, Szeri Noémi, Tóth Imre Gyula, Tóth Johanna, Tóth Zsófia és Vereb Eszter.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.