Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 28. 08:51, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Győzött a Félegyháza a Soltvadkert ellen

Győzött a Félegyháza a Soltvadkert ellen

Ránézésre sima győzelmet aratott a Félegyháza hazai pályán a Vadkert ellen a megyei első osztály 29. fordulójában, pedig a valóságban jóval szorosabb volt a mérkőzés.

Ozsváth Ferenc kis túlzással egyedül árválkodott a hazai kispadon, hazai oldalon ugyanis rengeteg volt a hiányzó. Nagy iramban kezdtek a csapatok, voltak helyzetek, kemény belépők. Az első igazán nagy ziccer Palásti előtt adódott, a félegyházi csatár már csak a vadkerti kapussal, Fritmannal állt szemben, de belebombázta a labdát. A másik oldalon Radics jó húszról lőtt a jobb oldalról, ballal a bal alsó sarok irányába, Oroszi azonban vetődve védett. Aztán a 18. percben megszületett a hazai vezetés. Palásti indította Zs. Juhászt, aki jobbal, 15 méterről a kapu bal oldalába bombázott. 1–֪0. Nehezen talált magára a Soltvadkert, de a félidő vége felé egyre többet tett az egyenlítésért. A 43. percben Szalai remek kiugratása után Soproni a kapust is kicselezte, ám a 16-os és az oldalvonal találkozásától túl magasan ívelt középre, így nem sikerült az egyenlítés.

A második játékrész első negyedórájában egyre nagyobb nyomást gyakorolt a hazaiakra a Vadkert, – erre utal a hazaiaknak kiosztott két sárga is –, a levegőben lógott az egyenlítés. Csakhogy az 59. percben a vendégek a 16-oson belül fellökték a fejelni készülő Zs. Juhászt, 11-es. A büntetőt Tóth István pöttyintette amúgy Panenka módra a bal felső sarokba. 2–0. Ugrai Imre kettős cserével próbálta frissíteni a csapatát. A vendégek szokatlanul sok távoli lövéssel próbálkoztak, mindhiába, mert ma csak a Félegyháza tudott a kapuba találni, a 79. percben harmadszor, ekkor egy szöglet után Sándor bólintott nyolc méterről a jobb alsó sarokba. Megérdemelt hazai győzelem született, a különbség talán túlzott.

Címkék: foci, futball

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.