Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 31. 14:07, kedd | Helyi
Forrás: Csányi József

A 65 év alatti igénylőknek is biztosítják a maszkokat

A 65 év alatti igénylőknek is biztosítják a maszkokat

Tisztelt Félegyháziak! A maszkok első napi szétosztása nagyon szépen és biztonságos módon lezajlott az Egészségközpont portaszolgálatánál felállított elosztóhelyen.

Sem sor, sem tumultus nem volt, 3 óra alatt két különálló pulton több, mint 400 nyugdíjas háztartás részére 800 maszkot osztottak szét a munkatársaim. A helyszín teljesen érintésmentesen, fotocellás ajtón keresztül közelíthető meg, és az átadási folyamat is érintésmentes.

A tapasztalatok alapján holnaptól (április 1. szerdától) a 65 év alatti igénylőknek is biztosítjuk a maszkokat az Egészségközpontban délután 13-16 óra között. A 65 év felettiek a mai naphoz hasonlóan 9-12 óráig jöhetnek háztartásonként két maszkért.

Tájékoztatom Önöket, hogy a jelenlegi varrási kapacitásunkkal egy nap átlagosan 800 maszkot tudunk gyártani. Folyamatban van több ezer sebészeti szájmaszk szállítása is.

Külterületen élő 65 év felettieknek valamint a város teljes területén élő mozgáskorlátozottaknak, nehezen mozgóknak a munkatársaim szállítanak ki háztartásonként 2 maszkot még ezen a héten. Az igényeket névvel, címmel, telefonszámmal a szocialis@kiskunfelegyhaza.hu címre legyenek szívesek eljuttatni, vagy a 76/562-030 és a 76/562-003-as számon jelezni.

A maszkokat az átvétel után is legyenek szívesek magas hőmérsékleten kimosni és kivasalni! Felhívom egyben mindenki figyelmét arra, hogy ezek a maszkok csak korlátozott védelmet adnak viselőjüknek, és 4 óra elteltével kötelező azokat magas hőmérsékleten kimosni és kivasalni. A maszkviselés önmagában nem elég a védelemhez, és semmiképpen sem helyettesíti a többi higiénés szabály, valamint a biztonsági távolság megtartását!

Ez az értesítés visszavonásig érvényes, a változásokról tájékoztatni fogom Önöket.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy az minél hamarabb és minél több lakoshoz eljuthasson.

Tisztelettel:

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.