Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 15. 20:18, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: fejfájós péntek jön

Humánmeteo: fejfájós péntek jön

Pénteken nem érkezik front, de főként reggel és még az ezt követő időszakban is az ízületi panaszok felerősödésére lehet számítani.

Tartós, egyre erősebb tünetek lesznek jellemzők, és a vérnyomásunk is ingadozhat.

Az erős légmozgás hatására fájhat a fejünk
Pénteken nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy kellemes időben pihenhet a szervezetünk. A kopásos jellegű ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, legerősebben a reggeli órákban. Az ilyen jellegű humánmeteorológiai tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek - figyelmeztet a Meteo Klinika.

A végtagfájdalmak csökkentése érdekében javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat.

Az átlag alatt marad a hőmérséklet

Növeljük a C-vitamin bevitelét, az étrendünkbe is igyekezzünk beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront. Növekszik a megfázásveszély is, fontos a folyamatos vitaminpótlás. Ennek érdekében fogyasszunk sok sütőtököt, almát, körtét, az idénygyümölcsök és -zöldségek a legjobbak minden időszakban!

Az érkező front nem okoz számottevő csapadékot, elsősorban az Alföld északi részein és a Tiszántúlon várható gyenge eső, záporeső. A szabadtéri programok során viseljünk réteges és vastag öltözetet!

A pollenterhelés alacsony és a front hatására a levegőminőség is javul.

Hétvégén már havazhat is

Pénteken legfeljebb nyugaton indulhat párásan a reggel, napközben kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás. Többfelé megélénkülhet az északkeleti szél. Hajnalban több helyen lehet fagy, napközben 8-12 fok valószínű. Vasárnap pedig már havazhat is.

Címkék: humánmeteo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.