Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 23. 15:30, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Idén is futással és rajzversennyel zárul az óév

Idén is futással és rajzversennyel zárul az óév

Huszonkilencedik alkalommal rendezi meg a Jogging Plus Sportegyesület a hagyományos szilveszteri futóversenyét Kiskunfélegyházán december 31-én, mely az idei évben is jótékonysági.

Immáron harmadik alkalommal juttatják el a futóverseny bevételét a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák részére a szervezők, melyből fejlesztő játékokat fognak vásárolni az óvodás gyermekek számára. A tavalyi évhez hasonlóan idén szintén kapcsolódik rajzpályázat a rendezvényhez.

- Az idei rajzpályázat témamegjelölés szinte tökéletesnek mondható: magában foglalja a sportot, de ugyanakkor a másik végletet a kamionozást, a kettő között pedig a természetet, az állatokat. Ezek a motívumok a kisgyerekek fantáziájában és ábrázolás technikájában mindent magában foglalnak – mondta Rosta Ferenc alpolgármester a XXIX. Szilveszteri Futás és Rajzverseny kapcsán tartott sajtótájékoztatón ma (szeptember 23-án).

Azt is megtudtuk, hogy idén is rendeznek kiállítást az alkotásokból a Polgármesteri Hivatal aulájában, melyet bárki megtekinthet. A kilenc legjobban sikerült pályamű (pontosabban, melyek a pólókon legjobban fognak mutatni) örök emlékül rá fognak kerülni a futóversenyen indulók számára készített pólókra.

Csernus Krisztina a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák intézményvezetője elmondta, hogy tavaly is nagy sikernek örvendet az óvodások körében kiírt rajzpályázat. Több mint száz pályamű érkezett. Idén a nagycsoportos 5-7 éves gyerekek rajzait várják A/4-es méretben, három kategóriában.

- Különösen nagy öröm számomra, hogy csodálatos városi eseménnyel kapcsolódik össze a rajzverseny eredményhirdetése: az adventi gyertyagyújtással. A gyerekek itt tudják meg, hogy kik lettek a rajzverseny nyertesei és a jó hangulatú kiállításra is számos család ellátogat – nyilatkozta a vezető óvónő.

A XXIX. Szilveszteri Futás fővédnöke idén is Csányi József polgármester, védnökei pedig Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek lesznek. Fő támogatója pedig a Rollsped Kft.

Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy újra a fő támogatója lehet a rendezvénynek.

- Amíg lehetőségem lesz rá, addig támogatni is fogom, noha jelenleg a vírusjárvány most minket is hátrányos helyzetbe hozott. Erre a jó hangulatú rendezvényre azonban mindenképpen szerettük volna kiszorítani a szükséges keretet. Abban bízom, hogy meg tudjuk rendezni ezt a rendkívül jó hangulatú és közkedvelt év végi programot a járványveszély ellenére is. Reményeim szerint épp amiatt is többen fognak ellátogatni a rendezvényre, mert kevesebben vállalják az ünnepekre, hogy külföldre utaznak – mondta bizakodóan a neves félegyházi fuvarozó cég ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy idén jelentősebb összeggel szeretné, ha támogatáshoz jutnának a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák.

- Ezekben az ínséges időkben nagyon nagy szükségük van a támogatásra a gyermekeinkről, unokáinkról, gondoskodó, azokat nevelő-tanító óvodáknak. Ezért is javasoltam, hogy az 500 Ft-os nevezési díj 1.000 Ft legyen - mondta a fő támogató.

Balla László alpolgármester az alábbiakat nyilatkozta az év végi sportrendezvény kapcsán:

- Több mint 10 éve veszek részt a szilveszteri futóversenyen. Az utóbbi időben mindig szerencsénk volt, mert mindig napsütéses idő fogadta az indulókat, talán ennek köszönhetően is évről-évre nőtt a létszám. Most örömmel tapasztalom, hogy a szervezők bíznak a tavalyi 700 fős részvétel túlszárnyalásában. Idén ugyanis 900 db póló készül a nívós sporteseményre. Azt pedig rendkívül jó ötletnek tartom, hogy a sportrendezvényhez rajzverseny is kapcsolódik, így aki nem tud valami oknál fogva futócipőt húzni és teljesíteni a távot, az legalább egy rajzzal hozzájárulhat az óévzáró eseményhez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.