Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 22. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Igazi szarvasbőgés-hallgató túrák indulnak Gemencen

Igazi szarvasbőgés-hallgató túrák indulnak Gemencen

Gemencen a gímbikák „koncertjét” a Gemenc Zrt. által szervezett Igazi szarvasbőgés-hallgató túrákon bárki meghallgathatja.

2018. augusztus 25-e és szeptember 8-a között. Azokat az erdőrészeket, amelyek közelében jelentősebb bőgés várható, az érdeklődők lovasfogattal és kisvasúttal is meg tudják közelíteni.

A szürkületben kezdődő és késő este befejeződő programok résztvevői szakvezetők segítségével lehetnek fültanúi ennek az érdekes jelenségnek. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről 17 órakor indulnak a túrák. A látogatók először egy Gímvallatás elnevezésű programon, hullajtott agancs és bőgőkürt bemutatón vesznek részt, majd Mosonyi Szabolcs, „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg.

Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének leghangosabb erdőrészletébe, ahol megtapasztalhatják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különleges hangulatát. A program közel háromórás, így a túrázók 21 óra körül érkeznek majd vissza a kiinduló állomásra.

A gímszarvas bikák hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is. A fogatokon utazók is részt vesznek a Gímvallatás programon, majd 18 órakor indulnak el az erdőbe.

A túrákon való részvételt gyermekek számára az erdőgazdaság nem ajánlja, azonban szeptember 8-án nekik is szerveznek egy kisebb, kézműves foglalkozással egybekötött programot az erdei vasút egyik megállójánál Lassiban.

A programról további információk a Gemenc Zrt. honlapján olvashatók.

A címlapfotó illusztráció.

Címkék: szarvasbőgés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.