Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 28. 14:30, péntek | Helyi
Forrás: baon.hu

Jótékonysági akciókkal segíti a rászorulókat

Jótékonysági akciókkal segíti a rászorulókat

A béke egy mosollyal kezdődik – ez a mottója Halasiné Papp Anettnek, aki soha nem tudott elmenni a nehéz sorsú emberek mellett.

Ha valamit a fejébe vesz azt rövid időn belül véghez viszi. Nem halogat, hanem azonnal teszi, amit a szíve diktál. Tűzifát visz rászoruló családoknak, albérletet keres otthon nélkül maradt anyukának és gyermekeinek, jótékonysági koncertet szervez beteg gyermek gyógyíttatására, adományokat gyűjt a koraszülött osztálynak és még sorolhatnánk mi mindennel foglalkozik a kétgyermekes félegyházi anyuka - írja a baon.hu.

Az első jótékonysági akciójával a kecskeméti koraszülött osztálynak gyűjtött tavaly ősszel. Mint mondta, egyik reggel úgy ébredt, hogy segíteni szeretne másokon. Délután már el is indította a gyűjtést.

– Reggel felhívtam dr. Kelemen Editet, a koraszülött osztály főorvosát, elmondtam neki, hogy soha nem csináltam ilyesmit, de segíteni szeretnék. Megkérdeztem, mire lenne szükségük. A doktornőtől megtudtam, épp akkor tört össze a bioptron lámpájuk, amit nem tudtak pótolni. Délután már a plakátot csináltattam, jótékonysági bulit szerveztem a Rocktárba, illetve a Dudás Játszóházba egy bábszínházat. A két eseményen összejött a lámpa ára. Rengetegen álltak a gyűjtés mellé, így indult el a napokban a Béke egy mosollyal kezdődik alapítvány is – részletezte.

– Soha nem tudtam elmenni a nehéz sorsú emberek mellett. Már gyermekként is ilyen voltam – mesélte Anett, akihez egyre többen fordultak segítségért.

A fiatal anyuka a napokban plüssjátékgyűjtést indított a félegyházi kórház javára, hogy minden vérvételen átesett kisgyermek egy új baráttal térhessen haza. Utána pedig önkénteseket toboroz, akik szívesen olvasnának fel a szociális otthonban vagy kórházban fekvő időseknek, gyerekeknek. Ősszel jótékonysági bemutatkozó bált szervez. Már azt is tudja, hogy a félegyházi kórház gyermek szakrendelésének gyűjt egy vénaszkennerre.

Anett a jótékonykodás mellett gőzerővel tanul, természetgyógyásznak készül. Blogot is ír Biomami kipróbálja címmel. A blogot első gyermeke születése után indította azzal a szándékkal, hogy segítse a sorstársait. Anett fiáról egyéves korában ugyanis kiderült, hogy sok mindenre allergiás, ezért meg kellett reformálni a család étkezését. – Elkezdtem recepteket keresni, rengeteget találtam és kipróbáltam, de rá kellett jönnöm, hogy a fele sem úgy működik, ahogy le van írva. Azért indítottam a blogot, hogy a hasonló cipőben járó anyukák ne járjanak úgy, mint én. Ne kelljen sok-sok recepten átrágni magukat, mire egy használhatót találnak. Én nem csak a receptet rakom fel, hanem a készítés folyamatát is ismertetem, leírom a tapasztalataimat és fényképekkel dokumentálom – részletezte Anett.

Fotó: Dobák Barna Rita

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.