Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 08. 19:20, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Jövő héten nyit a Petőfi Mozi

Jövő héten nyit a Petőfi Mozi

Május 13-ára tervezi a nyitást a Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi – nyilatkozta tudtuk meg Reményi Richárdtól, a mozi üzemeltetője a Félegyházi Közlöny munkatársának.

Hozzátette: erre a moziknak fel kell készülni, hiszen a forgalmazók sem tudnak azonnal reagálni, így szükséges még ennyi idő ahhoz, hogy a nyitásra sor kerülhessen.

Május 13-án előreláthatóan egy teljesen új filmekből álló repertoárral várják a mozi kedvelőket, az viszont nyilvánvaló, hogy a forgalmazók az igazi nagyágyúkat (James Bond) még későbbre tartogatják. A most vetítendő alkotások azok, amelyek tavalyi bemutatóját a pandémia meghiúsította. Ilyen a Kutyák és macskák 3 – a mancs parancs vagy a Lelki ismeretek című 6 éven felülieknek szóló animációs film. Amint a filmekkel kapcsolatos foglalásokról megérkezik a visszaigazolás, a mozi Facebook-oldalán és a honlapján is visszaáll a rend és lehetőség van tájékozódásra és jegyfoglalásra is a vetítések előtt. Mindezek mellett a büfé is feltöltésre szorul, valamint két munkatársat pótolni kell a nyitásig, így a május 13-ai dátum egy majdnem biztos terv egyelőre – tájékoztatta a hírportált a vezető.

Reményi Richárd hangsúlyozta: muszáj ellenőrizniük a védettségi igazolványokat, hiszen a rendelet szerint a vetítőterembe csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személy léphet be, valamint az a 18 év alatti fiatal, akit védettségi igazolvánnyal rendelkező szülei elkísérnek. A moziteremben nekik már nem kötelező a maszkhasználat, illetve nincsenek távolságtartási megkötések sem. Az üzemeltető elmondta, hogy igyekeznek mindezek mellett is biztonságos teret kialakítani, így valószínűleg családonként egy-egy szék kihagyására számítani lehet. A mozi előterében, a jegyvásárlásnál, a büfében a maszk használata mind a vendégek, mind a személyzet számára kötelező.

Az üzemeltető végezetül elmondta, hogy bízik abban, hogy további enyhítések várhatók hamarosan, hiszen az ő közönségük 40 százalékát teszi ki a 12-18 éves korosztály, akik jelen rendeletek alapján csak szülői felügyelettel veheti igénybe a mozi szolgáltatásait.

(Forrás: Félegyházi Közlöny - Z.A.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).