Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 16. 11:28, péntek | Helyi
Forrás: hirado.hu

Jövőre nem csak a Szép-kártya adható

Jövőre nem csak a Szép-kártya adható

A kormányzat szándéka: a juttatások helyett a béré lesz a főszerep jövőre, ugyanakkor a munkavállalók kikapcsolódása, rekreációja és egészsége továbbra is a vállalatok által támogatható célok maradtak.

Amíg az elfogadott őszi adócsomag értelmében a legtöbb cafeteriaelem bérként adózik jövőre, addig a munkáltatók kedvezményesen a dolgozók pihenését és az egészségcélú költéseket támogathatják a Szép-kártyán és az egészségpénztáron keresztül.

Világos a kormányzat szándéka: a juttatások helyett a béré lesz a főszerep jövőre, ugyanakkor a munkavállalók kikapcsolódása, rekreációja és egészsége továbbra is a vállalatok által támogatható célok maradtak. Az ideihez hasonlóan, jövőre is kedvezményesen, 40,71 százalékkal adózik az önkéntes pénztári célzott szolgáltatásra fizetett céges támogatás, amelyet a nyugdíj- az egészség- és az önsegélyező pénztárak is nyújthatnak.

Ennek köszönhetően a munkáltatók jövőre is 40,71 százalékos közteherrel támogathatják a munkavállalóik egészségmegőrzését, a prevenciós szűrővizsgálatokon való részvételt, a magánegészségügyi szolgáltatások igénybe vételét vagy akár a gyógyszervásárlást. Ráadásul kedvező fordulat a nyári adócsomaghoz képest, hogy a most kedden elfogadott módosítással a munkavállalók jogosultak lesznek a megszokott munkáltatói hozzájárulás után húsz százalékos szja-visszatérítésre, csak úgy, mint a saját befizetéseik után. Ezzel csökken az a nettó forintveszteség, amely abból fakad, hogy az egészségpénztárakba fizetett munkáltatói tagdíj-kiegészítés bérként adózik 2019-ben.

A cégek összességében is mérsékelhetik egészségpénztári juttatással azt a jövedelemkiesést, amelyet a cafeteriaváltozás okoz a dolgozóiknak. A kiemelt szerepbe került pénztári szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a munkáltatók a már megszokott és elvárt egészségcélú béren kívüli juttatást változatlan adóteher mellett, a bérnél 41,24 százalékkal kedvezőbb költséggel nyújtsák jövőre is. A lehetőség azoknak a munkáltatóknak is megfontolásra érdemes, amelyeknél eddig a cafeteriaétlapon nem szerepelt az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés.

A juttatás hozzájárul a felelős cégmárka kialakításához, és a társadalom öngondoskodási hajlandóságát is fokozza: célzott szolgáltatásban az a munkavállaló részesülhet, amely tagja az adott pénztárnak és teljesíti a tagság feltételeit.

A célzott támogatást a dolgozó az előre meghatározott, az egészségpénztár alapszabályában szereplő szolgáltatásokra költheti. A munkáltató és a munkavállaló az egészségpénztári szolgáltatások közül, mint egy étlapról, úgy válogatja össze a támogatott célokat. A Patika-csoportban 2010 óta rendelkezésre áll a több célzott alszámlát kezelő kártyatechnológia, így a szektorban elsőként a Patikapénztár nyújtja ezt a szolgáltatást fizetőkártyával már a januári induláskor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.