Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 18. 08:36, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Kemény meccsen győzött az éllovas KHTK

Kemény meccsen győzött az éllovas KHTK

A tabellán a tavaszi rajton rögtön az élre állt Kiskunfélegyházi HTK a szintén a tavaszi rajton a dobogóra fellépő Kalocsát fogadta Kecskeméten, a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 15. fordulójában.

A jó iramú, küzdelmes, sokáig nyílt mérkőzést végül a rutinosabb hazai gárda nyerte meg - adta hírül a BAON internetes hírportál.

Közhelyes a megállapítás, de erre a mérkőzésre fokozottan igaz: a rutin és a fiatalság csatájára számíthattak a Műkertvárosi pályára kilátogató szurkolók, és azt is kapták. A hazai Marsa Levente már a 3. percben egy irtózatos bombát engedett meg 25 méterről, a balösszekötő helyéről, Hegedűsnek minden tudására szüksége volt, hogy kiüsse a labdát. Az első negyedóra zárása előtt egy félegyházi szögletet követően Nagy Viktor csúsztatott a bal alsó sarok irányába, a labda a bevetődő Tóth István lába előtt suhant el. A 18. percben egy szerzett labda után Melcher iramodott meg a félegyházi kapu felé, remek ütemben indította Vuits Viktort, ő balról, tizenhárom méterről nagy lövést eresztett meg a rövid fölső sarokra, Oroszi azonban védett. Három percre rá újabb lendületes vendégtámadás futott végig a pályán, Márkus tálalt remek ütemben Matos elé, aki jobbról bevitte a 16-oson belülre a labdát, majd elgurított Oroszi, ám mint kisvártatva kiderült, a hosszú sarok mellett is. A 24. percben messze kint volt a kapujából a kalocsai hálóőr, a szemfüles Nagy Dániel habozás nélkül az üres kapura emelte a labdát, amely a kapu felé tartott ugyan, ám a gólvonal előtt lepattant, majd fel a felső lécre, onnan pedig nem a gólvonal mögé, hanem a gólvonal elé, a gyorsan eszmélő kalocsai védőknek sikerült tisztázni. A 25. percben azonban már nem sikerült menteniük, Szabó Attila balról belőtt lapos labdája Nasz Balázsról pattant a vendégek hálójába, 1–0. Koncz Zsolt ezután végrehajtott egy taktikai cserét és egy kisebb szerkezeti átalakítást, minden bizonnyal a fiatal kalocsai támadók előtt a teret lezárandó. A 31. percben Nagy Dániel küldött meg egy életerős bombát a 16-osról, Hegedűs védett. Két percre rá a vendégek egy szerintük elmarat büntető miatt mérgelődtek, a félidőig az eredmény már nem változott.

A második félidő második percében Melcher Martin tört be jobbról a hazai 16-osra, a labdát azonban ellőtte a hosszú sarok mellett. Próbálkozott még néhány percig a vendéggárda, helyzeteket azonban nem sikerült kialakítania, sőt, ezt követően hosszú időre átvette a kezdeményezést a hazai gárda. Igazi ziccert egyik csapat sem alakított ki, annál több volt a tüske, így egyre paprikásabb lett a hangulat, többször villant a sárga lap. A 75. perc táján érezhető volt, hogy a Kalocsa mindent egy lapra feltéve megpróbálkozik az egyenlítéssel. Gólt azonban a hazaiak szereztek. A 83. percben Koncz Zsolt állt oda a 16-os oldalvonalánál az S. Juhász lerántásáért megítélt szabadrúgáshoz, és ballal a rövid sarokba bombázott, 2–1, ezzel el is döntötte a mérkőzést. Mentek még becsülettel a vendégek, a találkozót azonban egy S. Juhász lövés zárta le: a 16-os előteréből tüzelt a jobb felső sarok fölé.

Megérdemelten győzött a hazai gárda, ugyanakkor nagyon sokat tett a pontszerzésért a Kalocsa.

Koncz Zsolt, a KHTK játékos-edzője: – Nagyon örülök a győzelemnek. A legfontosabb az volt, hogy nem kaptunk gólt. Igaz, hogy volt az ellenfélnek lehetőségei, amelyeket a mi hibáinkat kihasználva alakíthatott ki, ám azokat 0–0-s állásnál sikerült megúsznunk. 1–0 után már nem is nagyon volt lehetősége a Kalocsának. A mérkőzés nagy részében mi birtokoltuk a labdát, képesek voltunk mögéjük kerülni, tehát nekünk is megvoltak a lehetőségeink, hogy hamarabb eldöntsük a meccset. Nagyon fontos mérkőzés volt ez a számunkra, ugyanis véleményem szerint ezzel a győzelemmel lélektani előnybe kerültünk a riválisainkkkal szemben. Dolgozunk tovább, nekünk most lesz egy szabad hétvégénk a Lajosmizse Újpest elleni emlékmérkőzése miatt, ezt az időt ki tudjuk használni arra, hogy azok, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, föl tudjanak épülni, és így a következő hazai mérkőzésünkre már újra teljes kerettel tudunk készülni. Boldog vagyok, hogy a hibák ellenére is magabiztos játékkal tudtuk hozni ezt a mai mérkőzést.

Kohány Balázs, a Kalocsa edzője: – Egész héten nagyon készültünk a Félegyháza elleni mérkőzésre. Jól is kezdtünk, volt egy óriási lehetőségünk, sajnos nem éltünk vele, a második félidőben pedig kiütközött, hogy a KHTK jobb, rutinosabb csapat nálunk, ezáltal megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Igaz, hogy megvoltak nekünk is a helyzeteink, de sajnos nem tudtunk velük élni, ők azért vannak előbb nálunk, mert ők az ilyeneket értékesítik. Gratulálok és további sok sikert kívánok nekik.

Kiskunfélegyházi HTK - Kalocsai FC 2 - 0 (1-0)

Kecskemét, Műkertvárosi Sportkomplexum, 150 néző, vezette: Bosnyák (Rabi,Juhász.)
KHTK: Oroszi – Kenderes (Ábel 28.), Valkai, Nagy Viktor, Nagy Dániel (Makai 83.), Némedi, Szabó A. (Huszka 73.), Palásti (Koncz Zs. 58.), Tóth I., Kerepeczki (S. Juhász 55.), Marsa. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
Kalocsa: Hegedűs – Melcher, Zorván (Rábóczki 78.), Pandúr (Dostyicza 70.), Márkuks, Salacz (Follárdt 46.), Vuits Viktor, Szabó V. (Busa 86.), Nasz, Matos (Mátyás 59.), Pintér. Edző: Kohány Balázs.
Sárga: Tóth I. 37-, Kerepeczki 53., Valkai 75., illetve Márkus 36., Pandúr 37., Pintér 65.
Gól: Nasz (öngól) 25., Koncz Zs. 83. perc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.