Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 24. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Kibeszélni nem szép dolog!

Kibeszélni nem szép dolog!

Ezért ne tedd!

Tegyük a szívünkre a kezünket: időnként, de legalább egyszer az életében mindannyian beszéltünk már ki valakit a háta mögött. Mert nagyon nehezteltünk rá valamiért, és nem tudtuk máshogy kiadni a mérgünket, csalódottságunkat. Vagy csak szimplán a csorda szellem hajtott minket, hiszen más is így tett.

És legyünk őszinték: azért legtöbbször nagyon is rosszul éreztük magunkat emiatt a kibeszélősdi miatt, úgyhogy legközelebb azért odafigyeltünk rá, hogy ne gyakoroljuk ezt a rossz szokást.

Kibeszélni nem szép dolog, mert…
... megbántunk vele másokat

Azzal is, amit mondunk, és azzal is, hogy mindezt az ismerősünk háta mögött tesszük. Gondoljuk meg jól, mielőtt az első felindultságunkban elkezdjük „szapulni” a másikat, vajon nekünk hogy esne ez tőle? Számoljunk el háromig, vagy tizenháromig, vagy százháromig, mielőtt kígyót-békát kiáltanánk embertársunkra.

... mi sem leszünk tőle boldogok
Az lehet, hogy nagyjából 5 percre elszáll a mérgünk, ám a probléma nem oldódik meg, illetve a tettünk miatti gyötrő lelkiismeretfurdalás sem javít majd az állapotunkon. Szóval, nem hogy jobb, de inkább rosszabb lesz a helyzet. Megéri? Hát, nem!

... Te sem lehetsz ezek után nyugodt
Nyilván ha Te kibeszélsz valakit, valakivel, szinte biztos, hogy ugyanezt a viselkedést kapod vissza attól a személytől, aki a legnagyobb cinkosod annak a bizonyos valakinek a kitárgyalásában. Ugye, hogy nem jó érzés?

... nem Te leszel a kedvenc a társaságban…
Nagy valószínűséggel, nem leszel éppen népszerű az adott társaságban, ahol nem bírtad megállni, hogy ne tegyél valamilyen megjegyzést a másikra, ráadásul a háta mögött. Légy mindig egyenes, őszinte, hosszú távon ez éri meg igazán. Azzal persze számolj, hogy a túlzott őszinteséggel sem leszel mindenki kedvence, de legjobb az egyenes út…

Címkék: kibeszélés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.