Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 03. 16:35, szerda | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a kórház gyermekosztálya számára, és gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a kórház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért. A vállalat különös figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felé, régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal is és keresi annak a lehetőségét, hogy miként segítheti az intézményt.

A magyarországi veszélyhelyzet kihirdetésekor is azonnal felvették a kapcsolatot az intézménnyel, hogy kiderüljön, hogy milyen segítségre lenne szükség. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványon keresztül a vállalat egy - ma már a munka ellátáshoz nélkülözhetetlen - koronavírus teszteléshez használt PCR készülék megvásárlását támogatta. A PCR teszt a koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, mely garat- és orr-nyálkahártya mintavétellel történik.

„A gép néhány hete megérkezett a kórházba, a Központi Klinikai Laboratórium munkatársai pedig betanulást és megfelelő izolálást követően mindennapos használatba vették” – mondta el dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.

„Intézményünkben a tervezett műtétek, beavatkozások és szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás fokozatosan újraindult. Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett. A jelenlegi eljárásrendünk szerint a koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó tervezett műtétek és beavatkozások elvégzéséhez egy negatív PCR teszteredmény szükséges. A támogatásnak köszönhetően ezt helyben, azonnal el tudjuk most már végezni” – tájékoztatott a kórház főigazgatója.

„A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ezer szálon kötődik a városhoz és lakosaihoz, nem csak munkaadóként. Miután Kecskemét és a lakosság jólléte szívügyünk, igyekszünk ott visszaadni és segíteni, ahol az a leghasznosabb. Ezért nem is volt kérdés, hogy azonnal segítünk a kórháznak ebben a fontos és nagyon aktuális ügyben” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a két szervezet közötti szoros kapcsolatot már korábbi együttműködések is megmutatják. A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a korház gyermekosztálya számára, és gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a korház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.