Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 25. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Különleges megoldást kínál egy japán cég a testszag ellen

Különleges megoldást kínál egy japán cég a testszag ellen

A kellemetlen testszag sokakat tölt el aggodalommal különösen a meleg nyári időszakban, ezért egy japán cég személyre szabott mosószert és szappant kínál az ügyfeleinek.

Uehara Mikiya, a Benefit-ion elnöke elsődlegesen abban nyújt segítséget az ügyfeleknek, hogy megértsék és elfogadják saját illatukat – olvasható a The Japan Times hírei közt.

Uehara szerint kiváltképp a fiataloknál gyakori, hogy túlzottan aggódnak a testszag miatt. Sokakon annyira eluralkodik az aggodalom, hogy nem mernek emberek közé menni, és miután a bőrgyógyászati kezelések és a pszichoszomatikus terápiák nem használtak, hozzájuk fordulnak.

A céghez havonta negyvenen érkeznek konzultációra, a legtöbben húszas, harmincas éveikben járó nők, de mostanában egyre gyakoribbak azok a gyerekek, akik nem akarnak iskolába járni a problémájuk miatt.

Legtöbb esetben a páciensek testszaga egyáltalán nem tér el az átlagostól, de ha azt mondanák, hogy túlreagálják a dolgot, az nem jelentene megoldást. Az első lépés, hogy azonosítsák a szagokat, majd konkrét megoldást kínáljanak a semlegesítésre.

Uehara 30 éven keresztül dolgozott a textil- és tisztítóiparban, és a foltok és a szagok eltávolításáért volt felelős a menyasszonyi ruhákból, így átfogó tapasztalata van.

Cége gázkromatográfot használ, amely méri, majd elemzi a különböző összetevőket a szagmintában. Az elemzéshez az ügyfél 24 órán keresztül viseli ugyanazt a pólót, amelyből aztán a mintát veszik.

A műszer meghatározza az összetevőket, és körülbelül 300 kórokozót és szagot képes azonosítani a ruhaneműn, mint például az ammónia vagy az ecetsav.

Az eredmény alapján a cég mosószert és szappan állít össze a páciensnek azokkal az összetevőkkel, amelyek a kimutatott szagokat semlegesítik.

(Fotó: natursziget.com)

Címkék: testszag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.