Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 19. 16:38, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Meghosszabbították a rezsiutalványok beváltási határidejét

Meghosszabbították a rezsiutalványok beváltási határidejét

Az eredeti, március 31-ei dátum helyett így május 31-ig lehet kifizetni az áram- és gázszámlát, erre az érintett állami szolgáltató társaságok (Magyar Posta, Nemzeti Közművek) felkészülnek.

Meghosszabbította a rezsiutalványok beváltási határidejét a kormány. Az eredeti, március 31-ei dátum helyett így május 31-ig lehet kifizetni az áram- és gázszámlát, erre az érintett állami szolgáltató társaságok (Magyar Posta, Nemzeti Közművek) felkészülnek. A kormány az Idősügyi Tanács kérésére hosszabbította meg két hónappal a határidőt – közölte az M1 Híradója.

A nyugdíjasok eddig a rezsiutalványok mintegy 92 százalékát használták fel, 20,5 milliárd forint értékben. Tízből kilenc utalványt a Magyar Postán váltották be, míg a fennmaradó részt közvetlenül a szolgáltatóknál használták fel – olvasható a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Sajtó és Kommunikációs Főosztályának közleményében.

A kormány 2019-ben megbecsülése jeleként nyújtotta a 9 ezer forintos rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé. A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni: postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni.

A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem. Az utalvány készpénzre nem váltható. A rezsiutalványokról érdeklődni továbbra is a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

Címkék: rezsiutalvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.