Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 20. 21:10, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Mint városunk minden része, így a Bankfalu is épül-szépül

Mint városunk minden része, így a Bankfalu is épül-szépül

November 17-én Szabó József, a Csillag Szolgáltató Központ vezetője invitálta lakossági fórumra a körzet lakóit, hogy a városrész további fejlesztési terveiről beszámoljon.

A fórumon Csányi József polgármester is megjelent, hogy beszámoljon elsősorban a városban, másodsorban pedig a körzetben megvalósult eddigi beruházásokról, és az elkövetkező évek fejlesztési terveiről. A beszámolók után a megjelentek a közvilágítással és a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésével kapcsolatosan fogalmaztak meg kéréseket.

A fórumon megjelentek Szabó József beszámolójából megtudhatták, hogy az Alpári út 1-3. szám alatt lévő társasház, a Csillag Szolgáltató Központ felújítása és fejlesztése folytatódni fog az elkövetkező időkben is. A Vasas pálya felújításával egyidejűleg pedig megkezdődik a Délibáb utca mögötti illegális szemétlerakók felszámolása is. Sajnos a rágcsálók elszaporodása és inváziója ezeknek a szeméthegyeknek köszönhető, de ha a környéken élők is segítő kezet nyújtanak, akkor minden bizonnyal megszűnik az áldatlan állapot.
Csányi József polgármester a jövőbeni lehetőségekkel kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy a Bankfalu azért is fontos a fejlesztések szempontjából, mert jelenleg az egyetlen olyan terület, ami a város bővülésének lehetőségét jelentheti.

Épp ezért törekszik városvezetésünk arra, hogy az itt lévő utcák éppúgy fejlődjenek, mint Kiskunfélegyháza bármely körzete - legyen szó közvilágításról, az utak járhatóságáról, vagy a biztonságos közlekedésről.

A fórumon megjelentek azt is megtudhatták, hogy az elkövetkező időszakban folytatódik a Kiskun utca aszfaltozása, szélesítése a Róna utcáig, majd ezt követően a keresztutcák felújítása fog megtörténni. A jövő év tavaszán pedig megkezdődik a Tanyasori út és a lakótelep, valamint a Kőrösi úttal párhuzamos szakaszon másfél méter szélességű járda, illetve kerékpárút építése a gyalogos és kerékpáros forgalom biztonságos feltételeinek megteremtése érdekében.
A beszámolókat követően a körzet lakossága feltehette kérdéseit és elmondhatta kéréseit városvezetésünknek és a körzet képviselőjének. A Délibáb utcában például a sebesség túllépésének megakadályozására keresték a megoldást a körzet lakói. Ezen kívül a közvilágítással kapcsolatban akadt még néhány igénylés egyes útszakaszokra, illetőleg a Csillag Szolgáltató Központban dolgozó közmunkásokra panaszkodtak néhányan.
Csányi József polgármester a kérések meghallgatása után megnyugtatott mindenkit, hogy igyekszik mielőbb teljesíteni azokat – legyen szó közvilágításról, avagy a sebességkorlátozás lehetőségeiről, illetőleg bármi más igényről, amely némi utánjárás után orvosolható.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit