Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 21. 12:23, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Hírlap

Nagy bejelentésekre készül a kormány, ha meglesz a négymillió beoltott

Nagy bejelentésekre készül a kormány, ha meglesz a négymillió beoltott

Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket.

A Magyar Hírlap információi szerint a kormány 4 millió beoltottnál is tervez könnyítéseket, nem is akármilyen méretűeket. A négymilliós határnál várható a szállodák, a fürdők, a mozik, a színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

A vendéglátósok számára is hatalmas bejelentés várható: a magyarhirlap.hu információi szerint ugyanis négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak. Ott azonban ismét érvénybe lép az a korábbi szabály, hogy a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt.

A lap úgy tudja, hogy az éttermek, és vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azaz azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.