Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 26. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Nassolnivalók, melyek nem hizlalnak

Nassolnivalók, melyek nem hizlalnak

Az egészséges táplálkozás nem feltétlenül jelenti, hogy le kell mondanunk a finomságokról.

Szerencsére vannak olyan édes ízű ételek, amelyek kiválóan beilleszthetőek még egy fogyókúrás étrendbe is.

Fagyasztott cseresznye
A fagyasztott cseresznye remek alternatíva arra, hogy édességvágyunkat kielégítsük. Egy csészényi mindössze nagyjából száz kalóriát tartalmaz, és mivel fagyasztott, csak lassan tudjuk enni, így jobban is laktat.

Chiapuding
A chiamag remek étvágycsökkentő, mivel van benne egészséges zsír,fehérjeés a rosttartalma is magas. Ha két evőkanál magot elkeverünk némi kókusztejjel, vaníliával, fahéjjal és esetleg némi mézzel vagy édesítőszerrel, majd néhány órán vagy egy egész éjszakán át állni hagyjuk, isteni édességet kapunk.

Étcsokoládé
A csokoládéban sok az antioxidáns és a flavonoid, ezért segíthet csökkenteni a zsírraktározást, továbbá csökkenti az étvágyat és a vércukorszintet is. Válasszunk mindig olyat, amelynek legalább 75 százalék (vagy több) a kakaótartalma, és mértékkel fogyasszuk, mivel kalóriatartalma nem éppen alacsony.

Mandula
A pörkölt mandula is beleférhet a diétába, de figyeljünk arra, hogy naponta egy maréknál többet ne fogyasszunk belőle. A mandulában bőven van egészséges zsír, fehérje és rost is.

Eper és joghurt
Mindig natúr joghurtot válasszunk, amelyben nincs cukor és egyéb ízesítőanyag, és ehhez adjunk valamilyen gyümölcsöt, esetleg mézet vagy édesítőszert. A joghurt probiotikus hatású, az eper pedig nemcsak finom, de magas az antioxidáns-tartalma is, ráadásul az egyik legkevesebb kalóriát tartalmazó gyümölcs.

Körte és mogyoróvaj
Remek nassolnivaló egy kisebb körte, esetleg alma felszeletelve, és egy nagy evőkanál mogyoróvajjal párosítva. A gyümölcsben sok a rost, a mogyoróvaj pedig egészséges zsírt tartalmaz, amely segít kordában tartani az étvágyat, és kiegyensúlyozni a vércukorszintet. Vásárlásnál ügyeljünk arra, hogy lehetőleg minél tisztább mogyoróvajat válasszunk hozzáadott cukor nélkül. Egy csipetnyi fahéjjal még finomabb és egészségesebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.