Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 27. 16:45, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Nem tartalmaznak egészségre veszélyes nehézfémeket a vizsgált iskolaszerek

Nem tartalmaznak egészségre veszélyes nehézfémeket a vizsgált iskolaszerek

Az iskolaszerekben esetleg előforduló, szemmel nem látható veszélyes nehézfémek vizsgálata a gyermekek egészségének védelme, az egészségkárosodás elkerülése miatt szükséges.

A szeptemberi iskolakezdés előtt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált vegyipari laboratóriuma húsz színes papír, tempera- és pasztellkréta-készlet ólom-, réz- és kadmium tartalmát vizsgálta, minden ellenőrzött termék megfelelt az előírásoknak.

Kiemelték, az iskolaszerekben esetleg előforduló, szemmel nem látható veszélyes nehézfémek vizsgálata a gyermekek egészségének védelme, az egészségkárosodás elkerülése miatt szükséges.

A közlemény idézte Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárt, aki kifejtette: az évről évre rendszeresen elvégzett laboratóriumi ellenőrzés eredménye, hogy minden vizsgált iskolaszer biztonságosnak minősült, így nem volt szükség fogyasztóvédelmi hatósági eljárás megindítására.

A minisztérium továbbra is folyamatosan figyeli a tanszerek biztonságosságát az elért magas szint fenntartása, az iskolások védelme érdekében–írták.

Az ellenőrzött termékek tételes listája a kormany.hu honlapon belül az ITM oldalán érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés