Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 21. 07:15, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Olcsó sört iszik a magyar

Olcsó sört iszik a magyar

A statisztikák szerint egyértelműen sörös nemzet vagyunk. A sörön belül pedig inkább az olcsót szeretjük, mint a jót.

Ha az alkoholizálás sport lenne, akkor Magyarország egy tekintélyes nagyhatalom volna a maga igencsak előkelő fogyasztásával - írja a portfolio.hu.

A statisztikák szerint a fogyasztásunk nagyjából kétharmadát teszi ki a "folyékony kenyér", és ebben érdemi változás az ezredforduló óta nem történt. A Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) jelentésére hivatkozva a lap azt írja, tavaly összesen 6,2 millió hektoliter sört adtak el itthon, ami nagyjából 100 ezer hektoliterrel több az előző évhez képest. Vagyis amellett, hogy a sör a legnépszerűbb ital nálunk, még fellendülőben is van az iparága. Ráadásul döntően olcsó söröket iszunk: kimutatások szerint a középkategóriás, illetve a saját márkás italok a kedvenceink.

Túl sokat iszunk
A magyarok a kelet-európai "hagyományoknak" megfelelően nyakló nélkül isznak. A WHO kutatásai alapján különösen a férfiak alkoholfogyasztásával van baj, de igazából azért a nők sem fogják vissza magukat. Meglehetősen kevés a tudományos igényességű kísérlet, illetve feltárt összefüggés arról, hogy mivel lehetne akár csak megközelíteni azt a jól hangzó "kulturált felelős alkoholfogyasztást", amire annyira szeret mindenki hivatkozni. Annyi biztos, hogy egyelőre fényévekre vagyunk tőle: átlagosan több mint havi egy liter tiszta szesz jut minden 15 évesnél idősebb honfitársunkra, amivel a világ élvonalába tartozunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.