Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 27. 10:56, hétfő | Helyi
Forrás: www.csodahelyek.hu

Ősszel is csodás kirándulóhelyek Magyarországon

Ősszel is csodás kirándulóhelyek Magyarországon

„Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem”. – írja Petőfi Sándor költőnk, akinek szavaival, mi is csak egyetérteni tudunk.

Az ősz valóban egy csodás évszak, hiszen olyan színkavalkádban részesítenek bennünket a fák levelei, amitől a természet szerelmesei teljesen lázba jönnek. Ezért is lenne vétek otthon maradni. Hoztunk nektek néhány olyan fantasztikus őszi kirándulóhelyet, amelyeket ebben az évszakban is érdemes felkeresnetek.

Tata és az Öreg-tó
Szerencsére választhatunk, hogy mivel is szeretnénk megközelíteni ezt az igazán hangulatos kis helyet. Akár vonattal, busszal vagy autóval érkezünk, egy nap alatt feltöltődhetünk. Tökéletes helyszín akár randihoz, de kiváló választás kisgyermekkel utazók számára is. Csodálatos őszi kirándulóhely. Amennyiben még jobban szeretnénk felfedezni a környéket, érdemes ellátogatni az Angolkertbe, a Fellner Jakab-kilátóhoz, és a tatai Fényes Tanösvényhez is.

Pécs és a Misina teteje
Pécs és a mediterrán hangulat. Azt mondják Pécsen mindig egy kicsit más az ősz, mint az ország bármely más pontján. Szeretetreméltó város, tele kedves emberekkel és káprázatos helyekkel. Mindenképpen érdemes felmenni a Misina tetejére, és a TV-torony tetejéről csodálni a panorámát. A fényképezőgépet ne hagyjuk otthon.

Várak hódítása
Országunkban szerencsére nincs hiány várakból és várromokból. Mi most mégis elsőként a csókakői -, továbbá a lenyűgöző panorámája miatt a csobánci várat emeljük ki. Azonban, ha valaki ezen régi építmények szerelmese, ajánljuk figyelmébe a Zempléni-hegységben található boldogkői, a füzéri és regéci várat. Csodás program, gyönyörű látvánnyal és felejthetetlen élményekkel fűszerezve.

A visegrádi Apátkúti-völgy
Gyerekekkel és kutyával is tökéletes választás a visegrádi Apátkúti-völgy. Erdő, kacskaringozó aszfaltút, Ördögmalom-vízesés, Magda-forrás, Bertényi Miklós Füvészkert, Telgárthy-rét, Kaán-forrás és a Visegrádi Pisztrángos Tavak egy helyen. Érdemes bejárni a térséget.

Zebegény és a Sárkánydomb
Az a csodálatos dunai panoráma. Romantikus őszi piknikezésre vágyóknak kihagyhatatlan hely. Vastag pléd, forró tea a termoszban és egy-két finom falat a kosárban. A domboldalon a festői tájban gyönyörködhetünk, vagy sárkányt eregethetünk a gyerekekkel. Igazán hangulatos hely.

Az Őrség csodái
Annyi csodás látnivaló van az Őrségben, hogy érdemes akár több napra is elmenni. A Himfai parkerdő, a kercaszomori tanösvények, a kondorfai Bölényrezervátum, a pankaszi harangláb és nem utolsó sorban a Szőcei tőzeghomás láprét tanösvény csak szösszenete a megannyi csodából, amit ezen a térségen fedezhetünk fel.

(Forrás: www.csodahelyek.hu)

Nyitókép: Boldogkői-vár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.