Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 19. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: hirado.hu

Ötmillió forintba is kerülhet a legdrágább húsvéti pálinka

Ötmillió forintba is kerülhet a legdrágább húsvéti pálinka

Több millió forintba is kerülhet néhány kupica húsvéti pálinka akkor, ha valaki különösen nagy kárral járó közúti balesetet okoz a hatása alatt.

A biztosítók ugyanis nemcsak kategorikusan kizárják a kártérítésből az ilyen vétkeseket, hanem még a másoknak okozott anyagi kárt is behajthatják rajtuk – figyelmeztet közleményében a CLB biztosítási alkusz cég.

A tájékoztatás szerint akár ötmillió forintot is követelhet a biztosító azon az autóson, aki alkohol vagy kábítószer, egészen pontosan a vezetői képességekre hátrányosan ható szer hatása alatt okoz másoknak különösen nagy anyagi kárral járó közúti balesetet – figyelmeztet húsvét kapcsán a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) ide vonatkozó passzusára Németh Péter.

A CLB Független Biztosításai Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója leszögezte, hogy nemcsak a hatóságok, hanem a biztosítók is szigorúan büntetik az ittas vezetőket: egyértelműen kizárják a kártérítésből azokat, akik túllépik az általuk meghatározott 0,8 ezrelékes befolyásoltságot.

Ez az állapot akár egy-két pohár bor vagy két üveg sör legurítása után is bekövetkezhet. Az ittasan okozott kárt a kgfb sem tolerálja, ötmillió forintig behajthatják a vétkesen azt az összeget, amit a biztosító a károsultnak kifizetett.

Vagyis az, aki ittasan okoz balesetet a cascóban, a baleset- és az életbiztosításban sem bízhat, mert nincs olyan szerződés, amely a részegekért vagy akár csak a „spiccesekért”, sőt, újabban a kábítószer hatása alatt állókért helytállna.

Őket semmi sem védi. Ezt a kockázatot a legjobb húsvéti pálinka sem éri meg – összegezi Németh Péter. A CLB szakértője a tapasztalatok alapján figyelmeztet: egy késő estébe, éjszakába nyúló italozás nyomát még húsvétkor sem lehet 4-5 óra alvással eltüntetni a szervezetből, ezért ha valaki így okoz balesetet, a szonda még mindig alkoholos állapotot fog mutatni.

A címlapfotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.