Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 06. 19:47, szombat | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Otthonfelújítás kicsit másképpen

Otthonfelújítás kicsit másképpen

Magukat vállalkozónak állította be, és így vitt el közel 730 ezer forint értékű terméket a házaspár. Végül saját lakásukat újították fel.

Az egyik kiskunfélegyházi festékboltban megjelent egy házaspár 2019 második felében. A nő magát lakberendezőnek, míg férje felújításokkal foglalkozó vállalkozónak állította be. Tudták, hogy a bolt a vállalkozók részére kedvezményt és halasztott fizetési lehetőséget is biztosít. Ebben megállapodtak az üzlettel, és hozzávetőleg 730 ezer forint értékű alapanyagokat és eszközöket vittek el.

A megbeszélt fizetési határidőt követően a termékek ellenértékét a sorozatos ígérgetések, felszólítások ellenére sem egyenlítették ki. Ekkor fordult a bolt ügyvezetője a rendőrséghez.

A nyomozás során kiderült, hogy bár a férfi valóban vállalkozó volt korábban, de teljesen más tevékenységi körben dolgozott. Az árukat nem a vállalkozás keretein belül használták fel, mivel nem is létezett a hivatkozott cég, azokat a saját lakásuk felújításához használták fel.

A nyomozók a termékek megmaradt részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának. A felújítók az eljárás során a fennmaradó tartozásukat rendezték a cég felé.

A csalás miatt folytatott eljárást a kiskunfélegyházi nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes járási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.