Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.

Elégedetlen a bérével az egészségügyi szakdolgozók közel 90 százaléka, az ápolók ötöde pedig hivatást váltana - derült ki a Független Egészségügyi Szakszervezet felméréséből. A szakszervezet elnöke, dr. Soós Adrianna az Index kérdésére elmondta: a járvány alatt a betegek túlélési esélye leginkább az őket ápoló szakdolgozók számától függ, akiket csak a jelenleginél erősebb anyagi ösztönzéssel lehetne megtartani. Közülük nagyon sokan három műszakban dolgoznak, hogy a megélhetésüket biztosítani tudják.

Tömegével mondanának fel a fekvőbeteg-ellátásban
A kutatás szerint a fekvőbeteg-ellátásban dolgozók közel fele elhagyná az állami egészségügyet. A válaszadók mindössze egyharmada szeretne a jelenlegi munkahelyén maradni, amit a szakszervezet rendkívül riasztónak tart. Az elégedetlenség egyik fő oka, hogy a szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellehetetleníti, hogy a dolgozók egynél több egészségügyi intézményben vállaljanak munkát. Ráadásul az új rendszer nem rendezte az intenzív osztályokon dolgozó ápolók műszakpótlékait sem.

Dr. Soós Adrianna szerint az új jogviszony rengeteg dolgozónak rosszabb anyagi helyzetet teremt így. Az alapbérek ugyanis továbbra is rendkívül alacsonyak, amit a szakdolgozók többsége megalázóan kevésnek tart az elvégzett munkájához és megélhetéséhez képest. Az orvosok béremelése miatt az egészségügyben tovább nő a bérfeszültség.

(Forrás: hazipatika.com)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.