Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 15. 17:46, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Szerelmi kvízjátékon adtak számot tudásukról

Szerelmi kvízjátékon adtak számot tudásukról

A Házasság Hete rendezvénysorozat részeként Valentin-napi kvízjátékot rendezett a Petőfi Sándor Városi Könyvtár középiskolások részére.

A február 13-án tartott kellemes hangulatú délutánon városunkból három iskola vett részt: a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, a Constantinum Intézmény és a KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiuma.

A kvízjátékot Czibolya Szilvia, a könyvtár médiatárjának vezetője irányította. Elsőként ráhangoló kérdésekre kellett válaszolniuk írásban a 4-5 főből álló csapatoknak. Így például: kinek a nevéhez fűződik az afrodiziákum? ki festette a Vénusz születése című képet? bal vagy jobb oldali agyféltekénk felelős az érzelmekért? a férfinak melyik oldalán megy a nő?

Ezt követően pedig számos izgalmas és érdekes feladatot kellett megoldaniuk a fiataloknak, így például:

  • Párizs híres építményeit kellett kitalálni a vetítővásznon megjelent képekből.
  • Romantikus filmek címeit kellett bejátszásból kitalálni.
  • Szavakat kellett megmagyarázni (pl. frigy, stafírung, mátka, matrikula)
  • Magyar zenei előadók számainak meghallgatását követően ki kellett találni az előadókat (Caramel, Tankcsapda, Wellhello, Péterffy Bori és a Love Band)
  • Híres magyar költők szerelmes verseit kellett felismerni ( Ady: Héjanász az avaron, Radnóti: Tétova óda, Kosztolányi: Akarsz-e játszani)
  • Romantikus könyvborítók címei voltak kitakarva, melyeket ki kellett találni (Mielőtt megismertelek, Csillagainkban a hiba)
  • A műveltségi kérdésekből a festészet sem maradhatott ki, itt a női alakokat kellett felismerni, melyeket a vásznon megörökített a művész. (A lila ruhás nő, Mona Lisa, Leány gyöngyfülbevalóval, Egri nők)

A szoros versenyben végül az első helyezett a Constantinum Intézmény egyik csapata lett, nyereményként pedig a félegyházi Mozi felajánlását 4 db mozijegyet zsebelhettek be, valamint a könyvtár külön ajándékaként édességet is kaptak.

A második helyezett csapat szintén a Constantinum Intézményt képviselte. Ők a Pizzaline felajánlását, 3.500 Ft értékű pizzautalványt vihettek haza.

A harmadik helyezett a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakképző Iskola csapata volt, akik Kovács János cukrász felajánlásaként 3.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodtak.

A különdíjat ezúttal a Constanium Intézmény egyik csapata vihette el, ajándékba pedig szíves mézeskalácsot kaptak.

A rendezvényt idén is a Félegyházi Pékség támogatta aprósüteményekkel, melyet korlátlan mennyiségben fogyaszthattak a fiatalok a vetélkedő ideje alatt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.