Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 12. 12:27, péntek | Helyi
Forrás: HIROS

Szülés a kecskeméti kórház udvarán

Szülés a kecskeméti kórház udvarán

Így jött világra Márk a család kocsijában... (A cikkben videomelléklet található.)

Egészséges kisfiúnak adott életet szerdán egy édesanya, aki úton a kecskeméti megyei kórházba, a családi autóban kezdett vajúdni. Mónikának szerda reggel, a várandóssága 39. hetében indultak be a fájásai, de gyermeke nem várta meg, míg beértek a kórházba. A mentőfeljáróig jutottak a szülők. Az édesanya nyilatkozott a különleges szülésről a Kecskeméti Televíziónak.

Az édesapával, a nagymamával és két gyermekükkel közösen indultak el Pálmonostoráról, és az utolsó pillanatban értek be a kórház udvarába. A kitolási szakaszban és az újszülött ellátásában a kórház munkatársai segítettek ott helyben, az autóban az édesanyának. A nagy ijedtség és az extrém körülmények ellenére, szerencsére, az édesanya és a kisfiú is jól vannak, egészségesek. A szükséges ellátást megkapták, és már a kórház anyaszobájában pihennek. Márk 3500 gramm és 52 cm.

A HIROS.HU riportere telefonon érte el az édesanyát, Hajagos-Túri Mónikát. A beszélgetésbe óhajtott beleszólni a kisfiú, jelezve, ő is a vonalban van. Édesanyja hamar megnyugtatta gyermekét. Nem csoda, hiszen van már rutinja, Márk már a harmadik gyerek a családban. Ez a szülés azonban más volt, mint általában. EWrről mesélt az édesanya a KTV Kiemelő magazinjában:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.