Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 25. 16:06, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Természetfotós, akit megigézett a zene világa is

Természetfotós, akit megigézett a zene világa is

Koncertfotó kiállítás nyílt a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében január 24-én az Ágyú Kézműves Sörgalériában Fény-Hang-Füst címmel.

A kiállítást Rátkai Zsuzsa a Holló László Képzőművész Kör vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Kiss Czakó Imre nevének hallatán rögtön a természetfotózás jut eszünkbe, hiszen csodálatos természetfotóival vált közismertté. Ám ezúttal teljesen más oldaláról mutatkozott be a fotográfus.
- A természet csendjének az ellenkezője a zene hangja. Már nagyon korán megismerkedtem a zenével, de mivel a fényképezést is nagyon szeretem, ezért a koncertlátogatások alkalmával elkezdtem fotózni. Arra törekedtem, hogy a koncertélmény átjöjjön a képeken. A színpadi, dinamikusan változó fényviszonyokkal megteremtett koncertélmény megörökítése igazi kihívás egy fotós számára, melyhez nem kell messzire menni, hiszen itt a városban is számos lehetőség nyílt a munkához. A képek jelentős része a Rocktár színpadán látott produkciókból származik – mesélt a részletekről Kiss-Czakó Imre a kiállítás megnyitóján.

Imre nem adta fel a természetfotózást, számára az nyújtja a valódi kikapcsolódást, de izgalmas és új kihívásnak tekinti a fotózásnak ezt a másik szeletét, a koncertek megörökítését.
- A koncertfotózásnak nem kifejezetten technikai követelményei vannak, sokkal inkább abban rejlik a lényeg, hogy a fotósnak fel kell felkészülnie az adott helyzetre. Például, hogy egy-egy lámpa fénye milyen erősen világítja meg a zenész arcát, vagy a színesen villódzó fények hogyan fognak mutatni a megkomponált képen – részletezte Imre, aki az új szenvedélye mellett nem adta fel a Wesel Hugo Fotókör vezetését sem, mely 2007. óta működik a városban. A heti rendszerességgel működő foglalkozásokon mindenkit szeretettel vár, sőt elegendő jelentkező esetén fotós alap tanfolyamot is indít.

- Noha egyre fejlődik a technika és már számos telefonnal készíthetünk igen jó minőségű képet, de még mindig vannak olyan területek, ahol a telefon nem tudja átvenni a professzionális vagy félprofesszionális fényképezőgépek szerepét – vallja Kiss-Czakó Imre fotográfus.

(Képek: Félegyházi Közlöny)

Címkék: Kiss-Czakó Imre

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.