Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 17. 09:26, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Torkán akadt a béka a gólyának

Torkán akadt a béka a gólyának

Szabadon engedték a hortobágyi madárkórházból azt a fehér gólyát, aki korábban majdnem megfulladt, mert megakadt a torkán egy béka.

Most már visszatérhet párjához a fészkükbe, mert a madárkórházban ellátták, néhány napig megfigyelték és teljesen felépült – hangzott el az M1 Híradójában.

Szabadon eresztése előtt még egyszer megvizsgálták a fehér gólyát a Hortobágyi Madárkórházban. A madarat kedden találták egy derecskei árokban, egy béka akadt meg a torkán, ezért fuldoklott és öklendezett. Már a helyszínen elkezdték a gyógyítását, majd bevitték a madárkórházba.

„Eltávolítottuk a béka maradványait a csőréből. Még sokkos állapotban volt tehát még feküdt a madár úgy, hogy még szükség volt a további kezelésére megfigyelésére. Mára kipihente magát” – mondta Déri Balázs az intézmény állattenyésztési vezetője.

Ő volt az első fehér gólya, akit idén visszaengedtek saját környezetébe egy sérülés után. Az utóbbi egy-két hétben sérült gólyák kerültek be a kórházba. A madarak leggyakrabban szárnysérüléseket szenvednek, de az áramütés és a mérgezés is gyakori.

„Amikor a fiatal fiókák kikerülnek a fészekből, vagy valamilyen időjárási anomália miatt kiesnek, a szél kifújja, vagy történik valami fakivágás. Tehát akár időben kirepült a fészekből, és baleset éri, akár idő előtt segítségre szorul” – emelte ki Dr. Déri János, a Hortobágyi Madárkórház igazgatója.

A Hortobágyi Madárparknak egyébként saját gólyacsaládjai is vannak, ezek a fiókák nemrég keltek ki a tojásból.

Címkék: béka, gólya, torkán akadt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.