Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Szeptember 13. 10:48, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Új közösségi teret avattak a Petőfi lakótelepen

Új közösségi teret avattak a Petőfi lakótelepen

A lakótelepiek nagy örömére megújult a játszótér a Darvas téren és egy olyan közösségi tér került kialakításra, mely kellemes pihenést és kikapcsolódást biztosít az odalátogatóknak.

Az ünnepélyes átadásra szeptember 12-én a Petőfi lakótelepi napok keretében került sor.

Keresztes Tünde, az önkormányzat kulturális referensének köszöntőjét követően Balla László alpolgármester szólt a megjelentekhez:

- Minden városvezető képviselőtestület számára nagy öröm egy olyan város, ahol a játszóterek száma szaporodik, és a játszóeszközök minősége évről-évre egyre jobb lesz.
Amikor elkezdődött ennek a játszótérnek az építése jó néhányan felhívtak, és nekem szegezték a kérdést: Megszűnik a játszótér? Miért teszik tönkre a gyerekek játszó helyét?
És lám, egy sokkal szebb, sokkal modernebb játszótér, sőt egy közösségi tér is épült mellé a régi, elavult, elhanyagolt helyszínen.
Személyes tapasztalatom is azt mutatja, hogy különösen délután foglalják el most már nagy örömmel a gyerekek a játszóteret, a szülők és hozzátartozók pedig a padokat. Úgy gondolom, hogy egy városnak nemcsak a versenysportra kell összpontosítani. Lehetőséget kell teremteni a tömegsportra, a szabadidős sporttevékenységekre is, melyhez ez a közösségi tér és játszótér kiváló helyet ad. Ráadásul ez a közösségi tér úgy lett kialakítva, hogy a későbbiek folyamán a lehetőségekhez mérten még bővíteni is lehessen. Remélhetőleg néhány éven belül az is megvalósulhat. Addig is használják a következő évtizedekben sérülésmentesen és a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésével ezt a szép, parkosított teret
– zárta gondolatait az alpolgármester.

Horváth Gábor a körzet önkormányzati képviselője az alábbi gondolatokat osztotta meg az átadón megjelentekkel:

- Aki emlékszik erre a csupasz, kopár területre, melyen egy egyszerű játszótér volt, most biztosan örömmel tölti el szívét a színvonalas közösségi tér látványa. Én, mint önkormányzati képviselő azért vagyok büszke, mert az eddigi munkálatok meghozták gyümölcsüket és érzékelhetjük ezen városrész fejlődését is. Képviselőtársaimmal együtt azt a szemléletet követjük ezt követően is, hogy a város szépüljön és állítsuk a lakosság szolgálatába azokat a területeket, melyek eddig semmilyen funkciót nem töltöttek be.

Az ünnepélyes átadó végén Kecskeméti Katalin a kivitelező ÚTÉPKER Kft. ügyvezetője, Balla László alpolgármester és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, mellyel hivatalosan is átadásra került a megújult petőfi lakótelepi közösségi- és játszótér.

Az ünnepséget a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület műsora tette teljessé.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.