Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 12. 10:08, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Új műtéti eljárások a kiskunfélegyházi városi kórházban

Új műtéti eljárások a kiskunfélegyházi városi kórházban

Egy éve indult el az egynapos sebészet a kiskunfélegyházi városi kórházban.

Az eltelt hónapokban folyamatos volt az intézmény szakmai fejlődése.
Ezúttal is újabb örömhírről számolt be a BAON internetes hírportál munkatársának dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes. Elmondta, még ebben az évben elindítják a lézeres vese- és epekőzúzásokat. Az új eljárást hazánkban még nagyon kevés helyen alkalmazzák, Félegyházán két orvos végzi majd ezeket a műtéteket.

A főigazgató-helyettes arról is beszámolt, hogy a kezdeti ortopédiai és traumatológiai beavatkozások februártól kiegészültek hasi sebészeti, júniustól pedig urológiai műtétekkel. Mint például a termoterápiával, azaz prosztata-hőkezeléssel. Azt is elmondta, hogy a vese- és epekőzúzások mellett prosztataműtéteket is végeznek a jövőben a félegyházi egynapos sebészeten.

Körtvélyessy Andrástól azt is elmondta, hogy a szemészeten új, korszerű vizus tábla segíti a látásélesség meghatározását. A fizioterápiás részleg szolgáltatásai pedig úgynevezett rövidhullámú készülékkel váltak majdnem teljeskörűvé. Örömmel számolt be arról is, hogy egy jótékonysági felajánlásnak köszönhetően sikerült színesre festetniük a krónikus belgyógyászat valamennyi kórtermét, a kellemes színek nagyban javítják a betegek és az ott dolgozók közérzetét.

(Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.