Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 27. 16:51, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Újabb segítség a családoknak

Újabb segítség a családoknak

Magasabb összeggel számolhatnak azok a szülők, akik gyermekgondozási díjra (GYED), diplomás GYED-re, illetve a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD) jogosultak.

Novák Katalin családokért felelős miniszter tájékoztatása szerint a minimálbér február elsejei emelkedésének köszönhetően a GYED maximális összege idén eléri a bruttó 234360 forintot, míg a diplomás GYED az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 117180 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 153300 forintra emelkedik visszamenőlegesen január elsejétől.

A gyermekes családokon kívül a kormány számára fontos, hogy segítsék a fiatal felnőtteket is a különböző élethelyzetekben. Ezért idén is biztosítják a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsga díjához szükséges támogatást. Ebben az évben már legfeljebb 41850 forintot igényelhetnek vissza azok a fiatalok, akik sikeresen tették le az első középfokú vagy felsőfokú komplex nyelvvizsgájukat. Ezzel - amellett, hogy segítik a fiatalok továbbtanulását és elhelyezkedését, - újabb terhet vesznek le a szülők válláról is. A támogatás 2018-as bevezetése óta már több mint 95 ezer fiatal kapta vissza a befizetett nyelvvizsga díját közel 3 milliárd forint értékben.

Forrás: kormany.hu

Kép: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.