Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 01. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Változások a Postánál: ezentúl egyszerűbb lesz a nyugdíjasok dolga

Változások a Postánál: ezentúl egyszerűbb lesz a nyugdíjasok dolga

Egyszerűsített meghatalmazással és ingyenes ismételt kézbesítéssel könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványok kifizetését áprilistól a Magyar Posta.

A társaság döntött arról is, hogy a posták - minimális kivételtől eltekintve - legfeljebb 18 óráig lesznek nyitva hétköznaponként.

A járványhelyzetre és a kijárási korlátozásra való tekintettel a nyugdíjasok, mint veszélyeztett korúak védelme érdekében 2020. április 1-től visszavonásig a kézhezvételt megkönnyítő kézbesítési megoldásokat vezet be a Magyar Posta nyugdíjasok számára valamennyi utalványtípust érintően.

A változás szerint amennyiben az utalvány címzettje nyugdíjas és személyesen nem kívánja átvenni az utalvány összegét, élhet az egyszerűsített meghatalmazás lehetőségével, és megbízhatja a pénz átvételére akár a szomszédot vagy mást, aki iránt bizalommal van.

A meghatalmazás egyszeri alkalomra szól.

Ha a nyugdíjas nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítést hagy hátra, illetve az eseti egyszerűsített meghatalmazás nyomtatványt. Az értesítésen a Posta feltünteti annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ez esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

A Magyar Posta folyamatosan vizsgálja a posták forgalmát, terheltségét, és ennek alapján szűkíti 2020. április 2-tól visszavonásig egyes postái nyitvatartását. Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitvatartó posták, ez alól kivétel: Budapesten három posta, amelyek 20 óráig várják az ügyfeleket, valamint a megyeszékhelyek szombaton nyitvatartó postái hétfőnként változatlan nyitvatartással üzemelnek majd.

A jelenleg is 18 óra előtt záró posták nyitvatartása nem változik.

(Fotó: MTI/Varga György)

Címkék: járványhelyzet, posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.