Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 04. 08:36, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Városunk boldogulásáért imádkoztak

Városunk boldogulásáért imádkoztak

A hagyományokhoz hűen Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén február 2-án szentmisét tartottak városunkért a Sarlós Boldogasszony Templomban.

A Rónaszéki Gábor atya által celebrált szentmisén megjelentek Kiskunfélegyháza elöljáróival imádkoztak együtt a város boldogulásáért, illetve az élő és elhunyt lakóiért.

Ez a szép hagyomány egészen 1774-re nyúlik vissza, amikor Mária Terézia királynő február 4-én aláírta mezővárosi oklevelünket. Az akkori plébános, Benedek Ágoston kezdeményezte, hogy a város elöljárói ezen a napon, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imádkozzanak a városért, és gyújtsanak érte gyertyát. E szép szokás lángja a plébános áthelyezését követően kihunyt, de 1808-ban Balogh István plébánosnak köszönhetően újra fellobbant és pár esztendeig élt.

Az ünnep újjáélesztése sokáig váratott magára. Végül 2003-ban Talapka István apát-plébános ösztönzésére gyújtottak ismét gyertyát városunkért és imádkoztak együtt lakóiért a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartott szentmisén.

Címkék: ima a városért

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.